23948sdkhjf

Vanskelige adgangsforhold i moderne byggeri

Det er ikke altid vedligeholdelse der bliver tænkt på, når nye byggerier udformes. Det kan give ekstra omkostninger og store udfordringer
En omkostning på 50.000 kr. for at få en lift sat ind i en atriumgård med en kran, så der kunne udskiftes en termorude. Det er det seneste eksempel blandt flere på, at der ofte er ganske vanskelige adgangsforhold i moderne byggerier.

- Det lykkedes os heldigvis at finde en alternativ måde at få en personlift ind i gården, så vi undgik omkostningen ved at løfte en personlift ind over en seks etagers bygning, fortæller Ulrik Mussmann fra glarmesterfirmaet Mussmann Glas ApS.

- Byggeriet på Teglholmen i København er udformet med en gård i midten med fire porthuller, men de er så smalle, at der kun lige akkurat kunne komme en lift ind, der kunne få vores folk og materialer op i 18 meters højde for at udskifte en termorude. Som kunden udtrykte det, så er vi nok ikke de seneste, der har problemet, for der er ham bekendt aldrig pudset vinduer ind mod gården, fortæller Ulrik Mussmann.

- Byggeriet er et par år gammelt, og termoruderne har sikkert været punkteret fra monteringen, men der kan jo også med tiden opstå andre behov for vedligeholdelse af eksempelvis facader. Vi har en anden opgave med udskiftning af vinduer ud mod vandet, hvor der heller ikke er tænkt på vedligeholdelse, da byggeriet er udført, siger Ulrik Mussmann.

Få centimeter var afgørende

Det lykkedes Cramo at køre et fejeblad helt hen til portåbningen på udlagte jernplader. Fra fejebladet blev der udlagt alu-ramper direkte ind i porten, og liften kunne så køre igennem, men der var kun med ganske få centimeters luft, at det lykkedes at få liften igennem portåbningen.

- Det første bud fra en liftleverandør lød på at løfte den over bygningen og ned i gården ved hjælp af en kran, men heldigvis kom vi i kontakt med Cramo A/S, som har kørende konsulenter, der kommer ud og rådgiver i marken. Det er afgørende, når vi er ude i så specielle situationer, og det er vi efterhånden ret ofte, siger Ulrik Mussmann, som driver Mussmann Glas ApS og primært beskæftiger sig med specialløsninger, der ofte indbefatter både tømrer- og snedkerarbejde foruden glarmesteropgaver.

Firmaet har mange faste kunder og samarbejdspartnere blandt arkitekter, rådgivere og ejendomsfirmaer.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063