23948sdkhjf

Støjkampagne

Tænk toppen af støjen er en ny kampagne fra BAR – Bygge og Anlæg
Den nye kampagne har fokus på, hvordan planlægning kan være med til at reducere støjen på byggepladsen. Støjreduktion kan foregå på forskellige niveauer, foreslår kampagnen, som skal være med til at minimere antallet af varige høreskader:

1. Planlægning såvel på tegnebrættet som på byggepladsen skal udarbejdes, så støjende arbejde udføres, mens der ikke er andre håndværkere i området. Det kræver en løbende revidering af tidsplanen, som sikrer, at virksomhederne varsles i god tid om støjende arbejde.

2. Indretning af byggepladsen skal planlægges, så støjende arbejde, der kun kan udføres, når der er andre håndværkere tilstede, bliver afskærmet. Dette kan løses med et dertil indrettet ’støjrum’, hvor skæring med f.eks. vinkelsliber kan foregå.

3. Bestilling af materialer skal planlægges, så unødig afkortning af kabelbakker, stålprofiler, spirorør o.lign. kan undgås.

4. Indkøb af værktøj skal planlægges, så virksomheden køber det værktøj, der støjer mindst. Leverandører af maskiner skal i dag angive i brugsanvisningerne, hvor meget maskinerne støjer.

5. Derudover er det vigtigt, at byggeledelse, virksomhed og ansatte - dvs. alle - har fokus på, at høreværn bruges i situationer, hvor støjen ikke kan reduceres tilstrækkeligt.

De fleste høretab fra støj sker på et højt toneleje ca. 4.000 Hertz og et højfrekvent høretab gør det vanskeligt at forstå samtaler. Støj højere end 85 decibel kan forårsage høreskader.

fryland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095