Bygningsarkæologi
Med udgangspunkt i BYG-ERFAs temamappe om Bygningsundersøgelser afholdes et seminar for "bygningsarkæologer", hvor en række oplægsholdere fra den praktiske verden fortæller om netop deres erfaringer med bygningsundersøgelser og tilstandsvurdering
Efter temadagen er du formodentlig bedre klædt på, når du skal vurdere bygningsskader, deres omfang, risiko og udbedring. Som på et hvert godt seminar bliver der i dagens løb også mulighed for at debattere, og bidrage med egne synspunkter og erfaringer.
Tina Aabye fra Forsikring og Pension og Jens Østergaard fra BYG-ERFA indleder med at fortælle bygningsskadernes omfang. Derefter gennemgår Morten Hjorslev Hansen, også fra BYG-ERFA, hvordan fugtmålinger og andre værktøjer kan anvendes til at kortlægge skader.
Skader både i nyt og gammelt byggeri
Jens Dons, teknisk chef i Byggeskadefonden beretter om typiske problemer i nyere byggerier. Blandt andet hans kendskab til mange tusinde 1. års eftersyn giver ham en stor erfaring med dette byggeri. Margrethe Petri Godtkjær, byggeteknisk chef i BvB, (Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse), har indgående kendskab til problemerne i det ældre byggeri. Med hendes oplæg er seminaret kommet godt rundt omkring skaderne i de større byggerier.
Skader i småt byggeri
Men også små bygninger, f.eks. enfamiliehuse, har selvfølgelig skader. Det ved Tommy Glindvad, formand for Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og energikonsulenter, en del om. Endelig fortæller Morten Hjorslev Hansen om udtørring og materialehensyn.
Temadagen
BYG-ERFAs temadag foregår hos Forsikring og pension i Hellerup torsdag d. 8. juni, og koster 1.200,- kroner. Der er rabat for BYG-ERFAs abonnenter. Temamappen med de 16 erfaringsblade udleveres til seminardeltagerne. Se mere på www.byg-erfa.dk