23948sdkhjf

Bygningsarkæologi

Med udgangspunkt i BYG-ERFA’s temamappe om ’Bygningsundersøgelser’ afholdes et seminar for "bygningsarkæologer", hvor en række oplægsholdere fra den praktiske verden fortæller om netop deres erfaringer med bygningsundersøgelser og tilstandsvurdering
På temadagen præsenteres de skader der typisk ses i vort byggeri, og hvor det er nødvendigt med ekstra opmærksomhed. Ud fra erfaringsbladene, som jo fortæller om virkeligheden, gennemgås de forskellige sikre og mulige løsninger. Det kommer til at handle om fugt, tæthed, målemetoder, instrumenter, skimmel, svampe og skadedyr.

Efter temadagen er du formodentlig bedre klædt på, når du skal vurdere bygningsskader, deres omfang, risiko og udbedring. Som på et hvert godt seminar bliver der i dagens løb også mulighed for at debattere, og bidrage med egne synspunkter og erfaringer.

Tina Aabye fra Forsikring og Pension og Jens Østergaard fra BYG-ERFA indleder med at fortælle bygningsskadernes omfang. Derefter gennemgår Morten Hjorslev Hansen, også fra BYG-ERFA, hvordan fugtmålinger og andre værktøjer kan anvendes til at kortlægge skader.

Skader både i nyt og gammelt byggeri

Jens Dons, teknisk chef i Byggeskadefonden beretter om typiske problemer i nyere byggerier. Blandt andet hans kendskab til mange tusinde 1. års eftersyn giver ham en stor erfaring med dette byggeri. Margrethe Petri Godtkjær, byggeteknisk chef i BvB, (Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse), har indgående kendskab til problemerne i det ældre byggeri. Med hendes oplæg er seminaret kommet godt rundt omkring skaderne i de større byggerier.

Skader i småt byggeri

Men også små bygninger, f.eks. enfamiliehuse, har selvfølgelig skader. Det ved Tommy Glindvad, formand for Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og energikonsulenter, en del om. Endelig fortæller Morten Hjorslev Hansen om udtørring og materialehensyn.

Temadagen

BYG-ERFAs temadag foregår hos ’Forsikring og pension’ i Hellerup torsdag d. 8. juni, og koster 1.200,- kroner. Der er rabat for BYG-ERFAs abonnenter. Temamappen med de 16 erfaringsblade udleveres til seminardeltagerne. Se mere på www.byg-erfa.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078