23948sdkhjf

Kloakmesteruddannelse i topklasse

Gode faciliteter og høj kvalitet i undervisningen har været med til at gøre VIA Erhvervsuddannelser i Horsens til landets klart største uddannelsessted inden for kloakområdet. Skolens kloakmesteruddannelse er i hvert fald noget af det bedste, man kan finde, mener afdelingschef Bill de Place fra Byggeriets Uddannelser. Det giver han udtryk for i det seneste nummer af VIA’s nyhedsbrev.

Der uddannes ca. 300 kloakmestre om året i Danmark, og 80 af dem tager deres eksamen hos VIA Erhvervsuddannelser. Det gør skolen til landets klart største uddannelsessted inden for kloakområdet, og det er der ifølge uddannelsesleder Peter Hjortdal Andersen flere gode grunde til:

- Vi har traditionelt en meget lav dumpeprocent. Landsgennemsnittet ligger typisk på 20-30 procent, mens vores dumpeprocent ligger på 5-10 procent. Nogle år har vi endda været under fem procent. Det rygtes, når man har gode resultater, og så kommer folk gerne langvejs fra, siger han og peger på, at de gode resultater hænger sammen med kvaliteten i undervisningen.

- Vi har landets bedste praktiske faciliteter. Nogle flotte haller med plads nok og alt det nødvendige udstyr. Samtidig har vi et lærerteam, som supplerer hinanden godt. Vi arbejder meget med at bruge aktive kloakmestre som undervisere, så eleverne står over for nogle undervisere, som både er teoretisk godt funderet og har den praktiske dimension med sig, siger Peter Hjortdal Andersen.

Udover de 80 kloakmestre fører VIA Erhvervsuddannelser også 100-120 personer om året gennem rørlæggeruddannelsen, som man skal have taget for at kunne påtage sig kloakarbejde for en kloakmester.

Kursisterne kommer med vidt forskellige udgangspunkter. Nogle er ingeniører og andre har ikke gået i skole siden 7. klasse, og derfor lægger VIA Erhvervsuddannelser meget vægt på, at kursisterne bliver kompetenceafklaret, inden de begynder på forløbet.

cmn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078