23948sdkhjf

Planlægning giver succesfuldt ejerskifte

I de kommende år skal mange små og mellemstore virksomheder skifte ejer, men et ejerskifte er lettere sagt end gjort.
Et succesfuldt ejerskifte kræver nemlig grundig forberedelse, og processen kan tage flere år - det er de færreste klar over. Derfor er Væksthus Sjælland og Håndværksrådet ved at gennemføre projektet "Klar til ejerskifte", som skal lette gennemførelsen af ejerskifte for både sælger og køber.

For at lette ejerskifterne har Væksthus Sjælland og Håndværksrådet, som repræsenterer 20.000 små og mellemstore virksomheder, udviklet et nyt værktøj, som indeholder en række modeller for, hvordan et ejerskifte kan håndteres. Modellerne og en række andre brugbare informationer er nu samlet i hæftet ’6 veje til ejerskifte - et inspirationskatalog til ejerskifte i din virksomhed’.

- Vi oplever, at mange virksomheder, som er på vej mod et ejerskifte, stopper udviklingen af virksomheden flere år inden ejerskiftet bliver en realitet. Det betyder, at virksomheden mister værdi, og det skader både sælger, køber og ikke mindst samfundet, der mister arbejdspladser, siger Dorte Kulle, innovationspolitisk konsulent i Håndværksrådet.

Både for sælger og køber

Projektet ’Klar til ejerskifte’ fokuserer på at udvikle virksomhederne igennem ejerskiftet, så de er interessante at overtage, og så de bliver en god mulighed for køber. Projektets mål er at klæde de små og mellemstore virksomheder på til de udfordringer, der er, når et ejerskifte gennemføres. Virksomhederne skal blive bedre til at udvikle, klargøre og beskrive virksomheden, så virksomheden via deltagelse i projektet bliver mere salgsparat.

- Man lærer nemmere, hvis man kan spejle sig i, hvad andre gør. Derfor er det nye hæfte bygget op om en række cases, som giver et godt overblik for alle, der står overfor et ejerskifte - også de virksomheder, som ikke deltager i projektet. Virksomheden kan finde den case, der ligner mest, og lade sig inspirere til at håndtere sit eget ejerskifte, siger Karsten Andersen, projektleder i Væksthus Sjælland. Kataloget er gratis og er finansieret af EU’s socialfond og Region Sjælland.

jfr

Vil du vide mere?

Læs mere om projektet på Væksthus Sjællands hjemmeside www.vhsj.dk

Læs og download ejerskiftehæftet på Håndværksrådets hjemmeside www.hvr.dk/ejerskifte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079