23948sdkhjf

AT-aktion på villavejene

For at afsløre ulovlig udenlandsk arbejdskraft vil Arbejdstilsynet nu også tjekke privates opgaver
I kampen for at minimere dumping og ulovlig udenlandsk arbejdskraft vil Arbejdstilsynet (AT) nu også ud på villavejene og tjekke, hvordan private får udført deres byggeopgaver.

I en vis udstrækning bliver de udført uden skelen til hverken skatteregler eller arbejdsmiljøregler. Ingen ved dog nøjagtig, hvor stort problemet er.

Tiltaget bliver positivt modtaget af arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri.

- Vi er glade for, at Arbejdstilsynet udvider deres kontrolområde med hensyn til både ulovlig arbejdskraft og overtrædelser af arbejdsmiljø. Det er vores indtryk, at der sker meget arbejde uden for reglerne, og det skal man til livs. Og tidligere har det virket, som om det kun er de store byggepladser, der er blevet kontrolleret, siger Mette Møller Nielsen, der er arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

Tilsynschef i AT Storkøbenhavn Hasse Mortensen fortæller, at tiltaget er en naturlig konsekvens af, at tilsynet har fået opgaven med at holde øje med, om udenlandske firmaer tilmelder sig RUT-registret, som de har pligt til.

- Vi gør i forvejen, hvad vi kan for at understøtte, at arbejdsmiljøet bliver overholdt, men med RUT-opgaven skal vi også understøtte håndværksmestre, der overholder reglerne, ved at afsløre de udenlandske firmaer, der ikke gør. Vi er med til at sikre en fair konkurrence, siger Hasse Mortensen til Mester Tidende.

Anmeld snyd

For at kunne klare den nye opgave på bedste måde, opfordrer Hasse Mortensen til, at både private, men også byggefirmaer i højere grad ringer til AT og fortæller, hvis man ser noget mistænkeligt, hvorefter AT kan rykke ud.

Danske Byggeri erkender, at det er nødvendigt.

- Vi er nødt til at hjælpe AT med denne opgave. Og det er ikke fordi, vi er ude efter udenlandske byggefirmaer og håndværkere. De er meget velkomne, men de skal overholde loven både i forhold til RUT-registreringen og i forhold til arbejdsmiljøreglerne, som vores medlemmer bruger mange penge på at leve op til. Konkurrencen skal være på fair betingelser, siger Mette Møller Nielsen fra Dansk Byggeri til Mester Tidende.

Arbejdsmiljøchefen opfordrer dog til, at byggefirmaerne først taler med de firmaer eller personer, som de mener, ikke lever op til reglerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085