23948sdkhjf

Nedrivning er ikke for amatører

Nedrivning af huse kan indebære særlige risici, eksempelvis sammenstyrtnings- og klemningsfare
Det konservative folketingsmedlem Jakob Axel Nielsen vakte for nylig opmærksomhed med et forslag om at lade arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere rive faldefærdige bygninger ned i udkantsområder.

Blandt andre Dansk Byggeri advarede om, at højt specialiserede private virksomheder løste samme opgaver, der samtidig er forbundet med store krav om sikkerhed, og i et svar til Line Barfod (EL) slår beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) fast, at arbejdsgiverne ifølge lovgivningen skal sørge for, at arbejdsforholdene er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige.

- Arbejdsgiverne skal også sørge for, at de ansatte får nødvendig oplæring og instruktion i at udføre arbejdet farefrit, ligesom de skal sikre, at der føres effektivt tilsyn med, at arbejdet foregår forsvarligt, forklarer ministeren.

Samtidig understreges det, at arbejdet med nedrivning af huse kan indebære særlige risici, eksempelvis sammenstyrtnings- og klemningsfare.

Personer, der beskæftiges med nedrivning af bygninger, skal derfor oplæres og instrueres på en sådan måde, at de kan udføre arbejdet på en farefri måde.

Deltagelse i for eksempel AMU-kurser om nedrivning og affaldshåndtering kan udgøre en del af et oplæringsforløb, noterer Inger Støjberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094