23948sdkhjf

Kort nyt - august 2010

Dyrup overtager 10 Sadolin butikker

Dyrup omdanner over de næste tre uger 10 Sadolin butikker til Dyrup butikker. Otte af butikkerne er i Storkøbenhavn, og selve omdannelsesprocessen er gået i gang. Det er en aftale som leverandør til Panex, der er drevet af Peter og Lars Uldahl, som gør det muligt for Dyrup at opgradere antallet af butikker på bare tre uger. Med otte nye butikker øges distributionen markant i Storkøbenhavn. Dyrup forventer, at de 10 nye butikker vil sælge ca. 300.000 liter maling og GORI træbeskyttelse årligt. Åbningerne af Dyrup butikker kommer til at foregå i uge 33, 34, 35 i Ordrup, Valby, Herlev, Østerbrogade, Vesterbrogade, Nordre Frihavnsgade (Kbh), Kgs. Lyngby, Stenløse, og på Fyn i Svendborg og Odense.

NCC sælger stort logistikbyggeri

NCC Property Development A/S har solgt et logistikprojekt i Greve ved København for 146,5 mio. kr. Køber er Nordic Real Estate Partners (NREP), som overtager det færdige logistikprojekt ved forventet færdiggørelse 1. maj 2011.

NCC Property Development A/S har udviklet projektet på i alt 18.990 kvm, som omfatter 17.190 kvm lager og 1.800 kvm administration. Logistikprojektet er fuldt udlejet til en endnu ikke offentliggjort lejer, der flytter ind 1. maj 2011, når projektet er færdigopført. Byggestart er 1. september 2010. Salget har resultateffekt for NCC i andet kvartal 2011.

Logistikprojektet ved motorvejsafkørsel 28 på E20/E47 motorvejen i Greve skal være terminal og højlager samt administration og kommer til at imødekomme fremtidens krav til en moderne logistikbygning, herunder temperaturstyring ved hjælp af nattekøling.

Finansieringsmuligheder er i bedring

Knap hver sjette virksomheder oplever nu en svag bedring, når det gælder om at opnå lån eller anden finansiering fra bankerne. Fire ud af 10 virksomheder føler dog stadig, at situationen er vanskeligere end før krisen, og særlig alvorlig er situationen for de små og mellemstore virksomheder, der har vanskeligt ved at finde langsigtet finansiering til investeringer i andet end bygninger for eksempel i maskiner og udstyr. Det viser en ny undersøgelse fra DI - Organisation for erhvervslivet.

Anlægsomkostningerne stiger

Omkostningerne for jern- og stålkonstruktioner steg 11,3 procent fra første kvartal til andet kvartal i år. Indekset er steget markant efter en periode fra tredje kvartal 2008 til fjerde kvartal 2009 med faldende priser.

Der er også stigninger i de øvrige omkostningsindeks. Omkostningsindekset for jordarbejde steg 0,7 procent fra første kvartal til andet kvartal 2010, mens omkostningsindeks for asfaltarbejde steg 1,6 procent, og omkostningsindeks for betonkonstruktioner steg 4,8 procent i samme periode. På årsbasis er omkostningerne for jern- og stålkonstruktioner steget væsentligt, når man sammenligner andet kvartal 2010 med andet kvartal året før. Stigningen var på 10,4 procent og skyldes primært stigende priser på jern og stål. Omkostningerne for jordarbejde steg på årsbasis 1,7 procent. For asfaltarbejde var stigningen i omkostningerne 6,7 procent, og for betonkonstruktioner var stigningen i omkostningerne 4,8 procent.

Omkostningsindekset for anlæg af veje steg 1,9 procent i forhold til det foregående kvartal. Indekset er baseret på jord- og asfaltarbejde samt betonkonstruktioner. På årsbasis er indekset for anlæg af veje steget 4,4 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094