23948sdkhjf

Kort nyt - august 2010

Boligudbud boomer i Jylland

Det samlede udbud af boliger til salg er rekordstort i denne tid, men det største udbud er ifølge EDC vest for Storebælt. I region Hovedstaden er der næsten 5.000 færre ejerboliger til salg i dag end for to år siden.

Samlet set er udbuddet af boliger til salg steget til over 75.000 i dag - for fem måneder siden var tallet 66.000 boliger. Der er således kommet 9.000 flere boliger på markedet siden vinter.

3F’ere får kortere dagpengeperiode

30.000 3F’ere, der 1. juli efter de gamle regler havde mere end to år tilbage af deres dagpengeperiode, har nu fået brev fra a-kassen om, at de fra 1. juli højst har ret til dagpenge i to år. Efter de gamle regler kunne de få dagpenge i fire år. Men fra 1. juli bliver kassen smækket i efter højst to år. Det betyder, at et medlem, der for eksempel blev ledig i maj, nu højst kan få dagpenge i to år og to måneder.

- Vi har 30.000 mennesker alene i 3F’s Akasse, der fra den ene dag til den anden har fået forringet deres rettigheder. Da de blev ledige, fik de brev fra a-kassen om, at de havde ret til dagpenge i fire år. Nu har vi måttet skrive til dem, at det højst bliver to år fra 1. juli, siger a-kassens forretningsfører Morten Kaspersen.

Dyrere affalds- og slambehandling

Omkostningerne ved at fjerne affald og slam er igen steget. Omkostningsindekset for slamsugning er steget med 0,9 procent fra første kvartal 2010 til andet kvartal 2010. Omkostningsindekset for dagrenovation steg i samme periode ligeledes med 0,9procent. Stigningerne skyldes primært stigende priser på brændstof og øgede udgifter til løn.

På årsbasis, dvs. fra andet kvartal 2009 til andet kvartal 2010, steg indekset for dag-renovation 1,9 procent, mens indekset for slamsugning steg 2,4 procent.

De årlige stigninger skyldtes primært stigende brændstofpriser. Faldende kapitalomkostninger var dog med til at begrænse stigningerne i indeksene.

BRF hængt op på ejendomme

Et af de mindre realkreditinstitutter i Danmark, BRF, hænger på flere krakkede ejendomme end de større konkurrenter Nykredit og Realkredit Danmark (RD). Berlingske Business mener således, at BRF har taget ejendomme for milliarder af kroner på bøgerne for at undgå tab som følge af tvangsauktioner. Ifølge det seneste regnskab har BRF nu ejendomme for knap to mia. kr. på sin balance med blandt andet ejendomme efter Steen Gudes og Kenneth Schwarz Thomsens krak.

Til sammenligning har Nykredit ifølge Berlingske ved udgangen af første kvartal 2010 ejendomme på balancen for 289 mio. kr., mens DLR Kredit blot har ejendomme for 58 mio. kr. RD oplyser ikke omfanget i første kvartal i år, men havde ved udgangen af 2009 overtaget ejendomme for 84 mio. kr.

Energimærkning - nu både op og ned

KONE, der er en førende producent af innovative elevator- og rulletrappeløsninger, har som den allerførste i branchen opnået energimærkning i A-klassen iht. VDI 4707-standarden for sine KONE MonoSpace-elevatorer. Energimærkning i A-klassen er det højeste, der kan opnås. VDI-retningslinjerne er et europæisk baseret regelsæt for god praksis, der er udarbejdet af Association of German Engineers (Verein Deutscher Ingenieure). De finder fortrinsvis anvendelse i Europa, men også i andre lande verden over.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094