23948sdkhjf

Kort nyt - august 2010

JCB investerer i produktionskapacitet

Britiske JCB, der er en af verdens store koncerner, når det gælder entreprenørmaskiner, og den største, når det gælder rendegravere, har investeret i en stor gravemaskinefabrik i Brasilien. Den første 20 tons gravemaskine er netop rullet ud fra de nye samlebånd, og det er meningen, at fabrikken skal levere maskiner til det sydamerikanske marked, som er et kæmpemarked.

Investeringen følger op på den, der netop er foretaget i Utoxeter til en samlet pris af 40 millioner pund sterling. Her bygges gravemaskiner på bånd og hjul. Et er, at det danske marked er svært for entreprenørmateriel i øjeblikket, men ser man på verdensplan, er situationen noget anderledes, og det er netop denne situation, JCB-koncernen forsøger at drage nytte af. Nemlig ved at være til stede der, hvor markederne er.

Manitou er positive

Det ser bedre ud for den franske Manitou-koncern, end det har gjort. Efter at være hårdt ramt af den internationale finanskrise, ser koncernen nu lysere på fremtiden. Således er indtjeningen ud til at blive hele 39 procent bedre i andet kvartal 2010 end i første kvartal.

Samtidig har koncernen en rigtig god ordrebeholdning pr. udgangen af juni, på i alt 5.400 maskiner.

Specialmaskine til Arkil A/S

Kaiser S2 Knickfuss 4x4, er specialproduceret maskine fra Lichtenstein, som firmaet Specialmaskiner A/S har solgt til Arkil A/S.

Den ser mærkværdig ud, men kan selv kravle over et autoværn, efter at den er blevet sat i nødsporet.

Her kan den både grave knuse og lave andre ting på den anden side med tilhørende ekstraudstyr. Importøren oplyser at Kaiser producerer ca. 140 af denne type maskiner i to størrelser årligt. De fire af hinanden uafhængige ben gør, at den kan stå stabilt på selv meget skrånende steder og selvom der er ujævnt.

Løwener udvider med fejemaskine

Med Azura 2000 kompakt fejemaskine kan Løwener nu levere selvopsugende fejemaskiner med beholderstørrelser på 2-9 kbm.

Azuraen er velegnet til fejning i byområder, og hvor pladsen er trang. Den er med fire-hjulsstyring og Euro 5 dieselmotor. Beholderen er i rustfrit stål. Azura 2000 har en fejerækkevidde fra 1.280 til 2.450 mm, men der er mulighed for en tredje kost, som kan øge fejebredden til 2.700 mm.

Stor ergonomisk førerkabine med godt udsyn, ekstra vinduer (også i gulvet) og spejle for optimal manøvrering. Alle funktionerne til betjening af kostene er samlet i et joystick hvilket gør fejningen lettere.

Der er let adgang til almindelige sliddele. Blæserhjulet er beskyttet mod snavs. Azuraen er ifølge importøren miljøvenlig og støjsvag.

Styr på nedbrydningen

Danske Maskinstationer & Entreprenører, DM&E, har videreudviklet deres såkaldte KS-system til også at kunne håndtere nedbrydningsopgaver. Systemet blev blandt andet demonstreret på et netværksgruppemøde i juni, hvor man ved selvsyn kunne konstatere, at det rent faktisk kan bruges til at styre opgaver inden for nedbrydning.

Det drejer sig i stigende grad om at kunne dokumentere det arbejde, der gøres, lige fra selve nedbrydningen til den måde materialerne håndteres på efterfølgende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078