23948sdkhjf

Profilloft med minimal afgasning

Royal Plus Profilbrædder har opnået et kvalitetsstemplet i form af et certifikat fra Dansk Indeklima Mærkning
Trælofter er med til at give rummet en hyggelig at- mosfære foruden et godt indeklima. En fremtrædende leverandør på markedet for profilbrædder til det danske byggemarked er Södra Timber A/S (tidl. Tage Peetz & Co. A/S) - et trælastimportfirma som blev etableret af Tage Peetz og Kaj Petersen i 1927. Firmaet ejes i dag af Uniwood og Södra Timber i fællesskab.

Virksomheden fik som den første herhjemme et lud- og voksbehandlet profilbræt i fyrretræ godkendt af Dansk Indeklima Mærkning. Royal Plus Profilbrædder opnåede kvalitetsstemplet i form af et certifikat fra Dansk Indeklima Mærkning som bevis for, at firmaets profilprodukt afgiver minimalt med stoffer og lugt til omgivelserne. Siden har adskillige typer af produkter fra flere end en halv snes virksomheder og producenter inden for området loft- og vægsystemer opnået certifikatet, der tildeles efter at produktet har bestået en række prøver, som viser, at det opfylder en række strenge krav til afgasning.

Södra Timbers sortiment omfatter bl.a. profilbrædder med forskellig overflade, bredde og tykkelse. Overfladen er normalt høvlet glat. De fleste brædder er af fyr. Brædderne kan også fås i gran, der er en mere hvid træsort – eller som nævnt ludbehandlet baseret på ensartede råvarer fra Nordsverige, der giver en tæt og smuk træstruktur. Forarbejdningen sker på et af Sveriges mest moderne høvlerier.

Royal Plus behandlingen er fremstillet af ægte lud og voks, der giver profilbrædderne et lyst udseende og forsinker træets naturlige gulning. Behandlingen bliver poleret ind i træet, modsat mange konkurrerende produkter, som bliver sprøjtet oven på træet. Da ludbehandlede profilbrædder har været på markedet i Danmark i årtier, har virksomheden arbejdet på at genskabe den ægte ludbehandling som maskinel behandling, og det er den der er lykkedes med Royal Plus behandlingen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105