23948sdkhjf

Spansk træhus med stil og solenergi

Et spanskbygget hus, helt i træ, med solenergi samt et avanceret, moderne design, har trukket mange overskrifter i Spanien
Solenergi er det spanske hus’ eneste energikilde, og det fungerer. Huset rummer mange nye teknologiske innovationer, som vil være at få i fri handel fremover, hedder det i en pressemeddelelse fra firmaet, der har udviklet det, spanske IAAC, Institute of Advanced Architecture of Catalonia. Huset er døbt Fab Lab House, og er udtryk for den nytænkning, der har fundet sted både i henseende til design og teknologiniveau.

Teknologi og design

Huset er et bud på, hvordan man med moderne teknologi og design kan fremstille et energineutralt hus. Dette hus producerer faktisk tre gange så meget energi, som det forbruger, og takket være sin positionering på stolper er der naturlig grobund under huset for et udendørs liv med køkkenhave mv.

Huset er tegnet af arkitekter fra mere end 20 lande, og udviklet af IAAC med det verdensomspændende netværk Fab Lab.

- Mens funktion var paradigmet i det 20. århundrede, er paradigmet i det 21. århundrede med fokus på energi. Huset er lidt som et træ, som også er selvforsynende, og husene i denne kontekst må nødvendigvis følge naturlovene.

- Huset her er konstrueret med moderne teknologisk designudstyr, såsom tredimensionale printere, Der ligger humanistiske tanker bag processen, og med researchere som har kigget på middelalderens byggeprincipper, og transformeret dem til moderne principper, fortæller direktør

Vicente Guallart, fra IAAC.

Billigt byggeri

Huset tilpasser sig de umiddelbare omgivelser med sin fleksible struktur. Huset får det maksimale ud af solenergien og den vind, som passerer rundt om huset.

Huset var for nyligt udstillet på Solar Decathlon Europe, som blev afholdt i Madrid i sidste måned. Her vandt huset en pris for sin innovation. Huset kan bygges for ca. 45.000 euro i sin mindste udformning, meddeler Fat Lab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093