23948sdkhjf

Flere træhuse

I de seneste år har der været en stærk stigning i bygning af træhuse samt tilbygninger og bygningsdetaljer udført i træ
Træhuse er kendte for et godt indeklima og god isoleringsevne. Den største vækst er at finde i det private husbyggeri, hvor mere end 20 procent af alle nyopførte huse i dag er træhuse, fortæller Frøslev Træ på sin hjemmeside og peger på en løsning efter tegning, hvor alle bjælker leveres som en form for samlesæt til byggepladsen. Man skal blot alliere sig med arkitekt, tømrermester og tømmerhandel, som kan hjælpe med tegninger, byggeri, køb af vinduer og døre samt tagbelægninger mv., så projektet kan gennemføres.

Byggetiden for et træhus er som regel meget kortere end murede huse, og råhuset står klar til den indvendige færdiggørelse på få dage, fordi træhuse er tørre, så snart de er sat op. Her i Skandinavien har man altid kendt til træets høje isoleringsevne hvor et tommelfingertykt brædt isolerer lige så meget som en 10 cm tyk murstensvæg. Ved en kombination af enten bjælkehusprofiler, klinkbeklædninger eller 1 på 2 systemet og en indvendig isoleret gitterkonstruktion, der afsluttes med enten gips eller trægipsplader, opnår man en god isoleringsevne, som oven i købet er bedre end bygningsreglementet foreskriver.

Med hensyn til den udvendige vedligeholdelse er det klart, at den udvendige træbeklædning skal plejes, men konstruerer man sit hus f.eks. med et godt udhæng, der beskytter mod vind og vejr, kan træhuse i princippet holde lige så længe som murstenshuse. I øvrigt giver det muligheden for at skifte farve, og på den måde få et "nyt" hus.

fryland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078