23948sdkhjf

Stjernebilens magiske kraft

Det blev Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI der løb af med sejren mester Tidendes biltest
Håndværkertestens endegyldige resultat efterlader ingen tvivl om hvilken bil der faldt bedst i smag hos det seks mand store testteam, der tilsyneladende ikke havde taget priser med i deres vurderinger men primært koncentreret sig om komfort og udstyr.

Således kom Mercedes-Benz Sprinter bedst i mål med 172 point, fulgt af Ford Transit 166 point. Gunsten om de tre følgende placeringer blev afgjort med en lille marginal på bare fire point. Nærmere betegnet fik Renault Master 143, Iveco Eco Daily 141 point og Opel Movano 139 point.

Nogle vil nok betragte det som en overraskelse at der var en forskel på fire point mellem feltets eneste årsnyheder: Den stort set identiske duo, Renault Master og Opel Movano. Den mest sandsynlige forklaring herpå må være at motorkraften i Renault Masters favør er på 25 hk, hvilket er den eneste markante forskel.

Apropos forskel er det værd at nævne, at Renault Master er den eneste varebil, som importeres, markedsføres og sælges af to importselskaber. Nemlig Renault vare- og personbiler og Renault Lastbiler.

Med hensyn til topplaceringer kan det blot konstateres, at Sprinter sikrede sig en forholdsvis suveræn 1. plads med en pointmarginal på seks til Transit.

Modsat vil nogle af Mester Tidendes læsere formentlig undre sig over den forholdsmæssigt lille pointfordelings marginal mellem de resterende placeringer.

En af flere forklaringer herpå er, at resultatet af en biltest, og for samme sags skyld test af værktøj, primært er baseret på en samlet vurdering af de pågældende håndværkeres tekniske overblik, køremønster og personlige smag.

Skønt priserne på feltets seks kassebiler varierer fra 221.234 kr. til 324.101 kr. ex. moms, er der i alle tilfælde tale om topmoderne udviklede biler med fine miljøegenskaber, stærk motorkraft, højt sikkerhedsniveau, fornemt førermiljø, generelt højt komfortniveau og gode køreegenskaber.

Resultat

1. Mercedes Sprinter 315 CDI 172

2. Ford Transit 350L 166

3. Renault Master L3H2 143

4. Iveco ECODAILY 141

5. Opel Movano L2H2 139

6. Fiat Ducato 30 134
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063