23948sdkhjf

Fiat Ducato 30

Som tilfældet har været flere gange før, er store kassebiler fra Fiat, ensbetydende med Ducato
Det seneste resultat fra den italienske producent er et komplet modelprogram med lukkede varebiler, minibusser og chassiser med enkelt eller dobbeltkabine. Bilerne kan leveres i fire længder, med tre akselafstande og fire taghøjder.

Eftersom modelprogrammet som helhed tilbydes i mere end 2.000 varianter, fem varerums størrelser fra otte til 17 kubikmeter, burde enhver håndværker kunne finde sin egen optimale kombination til varetransport eller transport af værktøjer.

Skønt førerkabinen er præget af plastik, føler man sig hurtig velkommen bag rattet.

Overalt er der virkelig kræset for brugeren med masser af aflæggerplads i instrumentbordet og i sidedørene. Instrumenterne er let aflæselige og let at overskue. Derimod kræver betjeningsstilkene under rattet lidt tilvænning, fordi de er placeret for tæt på hinanden. Modsat kræver det ingen tilvænning at finde sig godt til rette i den magelige førerstol.

God harmoni mellem motorer og gearkasser er fællesnævnere for det komplette modelprogram/programmer.

Drivlinerne indeholder en 4-cylindrede 2,2 liters common-rail HDI motor, som tilbydes med 100 hk. eller 120 hk. effekt. Derudover en 4-cylindred 3,0 liters motor af samme konstruktion, men med 157 hk. effekt.

Som supplement kan Fiat levere en 4-cylindred 2,3 liter, 130 hk stærk Unijet motor.

Hvad angår transmission er alle 2,2 liters motorer kombineret med 5-trins gearkasser. Modsat er 3,0 liters motorerne og 2,3 liter motoren monteret med 6-trins gearkasser. Alternativt, og som ekstraudstyr, med MTA Dualogic gearkasse med automatiseret gearskifte.

Håndværkerkommentarer

Kører godt, men larmer meget

Trækkraft og gearskifte O.K.

Koblingspunkt for højt

Behagelig førerstol

Lidt svært at se alle instrumenter tydeligt

Gennemtænkt førerkabine indretning med mange aflæggerpladser

Fin manøvredygtighed

Godt og let tilgængeligt varerum

Tilstrækkelig komfort
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109