23948sdkhjf

Lidt flere lærepladser i byggeriet

Flere lærepladser til murer- og struktørlærlinge i forhold til sidste år
Det går kun svagt fremad med antallet af praktikpladser i byggeriet.

I årets første syv måneder er der inden for alle uddannelser i bygge- og anlægsbranchen indgået 3.368 uddannelsesaftaler. Det er en lille fremgang på 87 eller 2,6 procent i forhold til den samme periode sidste år.

- Det er ikke imponerende, men der er tale om en fremgang i modsætning til alle erhvervsuddannelserne under ét, og jeg er fortsat optimist med hensyn til udviklingen resten af året, selv om det er tydeligt, at krisen ikke endnu har sluppet sit tag, siger afdelingschef Louise Pihl fra Dansk Byggeri i en kommentar til tallene.

Murerne er i

fremgang

Hun glæder sig især over, at både murer- og struktøruddannelsen nu atter kan notere fremgang efter den alvorlige nedtur i 2009.

Der er på begge uddannelser indgået 15 procent flere aftaler i forhold til sidste år, men der er stadig langt op til antallet af lærepladser, der blev indgået i 2007 og 2008, inden krisen satte byggeriet under pres.

Derimod er antallet af aftaler på tømreruddannelsen uændret i forhold til sidste år. Både maleruddannelsen og VVS-uddannelser har mindre fremgang i antallet af indgåede uddannelsesaftaler i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Antallet af lærlinge i praktikpladskøen er faldet en smule i forhold til samme tidspunkt år, men der står fortsat knap 1.500 unge og mangler en læreplads i bygge- og anlægsbranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078