23948sdkhjf

Stærke kulfri akku-maskiner fra Bosch

MesterTest: Bosch har sat kulfrie motorer i sine 14,4 og 18 V bore-skruemaskiner og kombimaskiner. Mester Tidende har testet bore-skruemaskinen GSR 18 V-EC
En kulfri motor giver fordele både når det gælder batteriets driftstid og når det gælder styrke. Ifølge Bosch, så betyder den kulfrie motor op til 30 pct. længere driftstid pr. batteriladning, så det er altså noget der batter. Især når man tage i betragtning, at den kulfri motor også er med til at forlænge hele maskinens levetid.

Mester Tidendes testhåndværkere har testet bore-skruemaskinen GSR 18 V-EC,

altså en akku-maskine med kulfri motor.

- Den bliver sådan set bare ved med at skrue og skruer og bore og bore, konstaterer testhåndværkerne, der lader maskinen gå på omgang for at holde den i gang og give den kamp til stregen.

Maskinens kompakte design gør den særlig velegnet til serieskruning af middelstore skruer, f.eks. 6 x 60 mm, men den har masser af kræfter til også at håndtere større skrue- og borediametre.

Testhåndværkerne forsøgte sig også med et 13 mm bor og 10 mm. spadebor – og også her arbejdede bore-skruemaskinen upåklageligt.

Kompakt og let

EC-teknologien, som er betegnelsen for den teknologi der ligger til grund for de kulfrie motorer, giver også mulighed for et meget kompakt og let design. De to bore-/skruemaskiner i 14,4 og 18 volt-klassen har en hovedlængde på kun 179 mm, mens de to kombimaskiner er 189 mm.

- Det er ikke sådan, at man springer i vejret og bliver overrasket over de kulfrie maskiners ydeevne i forhold til de konventionelle. Men det er helt oplagt, at de kulfrie maskiner yder mere i længere tid og samtidig skåner maskinen fordi den ikke bliver så varm. Det betyder længere levetid. Og det er absolut et stort plus, understreger testhåndværkerne.

Bore-/skruemaskinerne og kombimaskinerne er udstyret med en motorbremse, som sikrer mere præcist arbejde ved serieskruning. De har desuden en integreret LED-lampe med natlysfunktion

MesterTest

Mestertidende har testet Bosch bore-skruemaskine GSR 18 V-EC.

Håndværkene mener:

• Slank og kompakt

• Fin balance

• Bliver bare ved og ved

• Højt drejningsmoment

Pris: Ved levering i L-Boxx med to 4,0 Ah CoolPack-batterier og lader 2.898 kr. ekskl. moms
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094