23948sdkhjf

Der bliver flere sommerhuse at vælge mellem for køberne

Påsken står for døren, og sommerhustilbuddene pibler op af jorden som påskeliljerne. Husene er faldet i pris.
Hvert år bruger mange familier påsken til at se på sommerhus, og flere sætter deres sommerhus til salg, så det passer netop til den uge i det spirende forår. Og i år er ingen undtagelse.

Udbuddet af sommerhuse er også steget med 1,3 procent siden sidste måned og ligger nu 3,4 procent over sidste års niveau, hvilket svarer til omkring 500 sommerhuse.

Og selv om prisen på et sommerhus er steget med 0,6 procent i snit fra februar til marts, så er prisen stadig en procent lavere end sidste år på samme tid. Det viser Boligsidens Markedsindeks fra marts 2014.

- Der er sæson i sommerhussalget, og det er netop det, vi ser nu. I vintermånederne tilhører sommerhusmarkedet køberne, mens det i foråret og hen over sommeren i højere grad er sælgers marked, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- De lave priser lige nu og det store udbud er et plus for sommerhuskøberne - og den fortsat lave rente gør, at man stadig får mere sommerhus for pengene end for et par år siden, siger hun om tallene.

Sommerhuspriserne er generelt faldet de seneste måneder, og den gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger på 13.676 kroner.

- Et sommerhus på 80 kvadratmeter er i gennemsnit faldet med omkring 26.000 kroner siden sidste år, siger Birgit Daetz.

- Sælgerne er dog begyndt at give mindre nedslag i prisen. Hvor man sidste år kunne forvente en gennemsnitlig kontant rabat på 118.960 kroner for sommerhuset på 80 kvadratmeter, er rabatten i dag skrumpet til 108.080 kroner, siger hun.

Fra februar til marts steg prisen på et hus med 0,6 procent på landsplan, mens priserne på ejerlejligheder er steget med 0,5 procent.

Sommerhusmarkedet dækker ligesom villamarkedet over store regionale forskelle med en stigning i sommerhuspriserne i Region Hovedstaden på 7,5 procent og et markant fald på næsten 16 procent i Region Nordjylland det seneste år.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062