23948sdkhjf

Grøn minilæsser arbejder for Røde Kors

For lidt mindre end et år siden solgte Gert Jensen en Avant 630 minilæsser til Røde Kors i Danmark, som skulle assistere ved nødhjælpsarbejdet i Filippinerne efter den voldsomme tyfon Haiyan i November 2013, der ødelagde store dele af landet og dræbte omkring 6.000 mennesker
Det er ikke kun kvægavlere, boligforeninger og stutterier, der har gavn af en Avant - nødhjælpsarbejderne hos Røde Kors har så stor gavn af deres Avant 630, at de har doneret den til det Filippinske Røde Kors, så den grønne minilæsser fortsat kan hjælpe med det nødvendige arbejde rundt om i et land, som rammes af ca. 20 tyfoner hvert år - senest den 15. juli, hvor tyfonen Rammasun gik i land.

Derfor har de igen henvendt sig til Avant Danmark i Hørve for at erhverve sig endnu en Avant 630, der skal stå standby sammen med det øvrige beredskab i det tilfælde, at der er behov for minilæsserens ydelser et sted i verden. At det netop blev en Avant minilæsser, gav egentlig sig selv ifølge Jesper Ranch Nielsen, Beredskabsleder ved Røde Kors Katastrofeafdeling:

- Idet vi havde behov for en minilæsser til vores katastrofeberedskab, sendte vi opgaven i udbud hos forskellige maskinforhandlere. Derefter havde vi de forskellige kandidater gennem vores testfaciliteter for at sikre, at maskinen kunne håndtere de mangeartede opgaver, som arbejdet i de katastroferamte områder byder på.

Her kiggede vi på pris versus størrelse versus løftekapacitet i forhold til maskinens størrelse samtidig med, at vi havde en række krav til maskinen, hvor bl.a. sikkerhedsbøjlen skulle være nem at afmontere, da vi skal rykke ud til det ramte område senest 48 timer efter katastrofen og maskinen skal hurtigt ind og ud af flyet samtidig med, at den skal fylde mindst muligt.

Her var Avanten simpelthen bedst i test og levede op til kravene, så det lå lige for at vælge en Avant 630 endnu engang, siger Jesper Ranch Nielsen.

De rette redskaber

Med til maskinen har Røde Kors denne gang fået et par forlængede pallegafler, ekstra arbejdslys påsat og en skovl med sammen med et reservedelskit, således at nødhjælpsarbejderne kan lave eventuelle småting på maskinen såsom udskiftning af slanger og lignende på stedet.

- Det var desuden et af kravende at mulighederne for punkterede dæk og skader på maskinens mekaniske dele blev minimeret mest muligt, hvorfor minilæsseren bl.a. leveres med opskummede dæk og reservedelskittet, fortæller Gert Jensen, Avant Danmark Hørve.

Og det er essentielt, at Avanten er i drift mere eller mindre konstant, da det er vigtigt arbejde som minilæsseren er med til at udføre, når først den har forladt flyet og fundet vej til de berørte områder. Katastrofeberedskabets arbejde består blandt andet i at opbygge sikre lejre, hvor nødhjælpsarbejderne kan bo, mens de udfører deres arbejde:

- Det er vigtigt, at de frivillige har en sikker base, hvor de kan opholde sig og alt fungerer, så de kan holde 100 pct. fokus på det nødhjælpsarbejde, der er behov for at udføre. I opbygningen af disse lejre er der meget tungt udstyr, som skal fragtes rundt såsom telte, køkkenudstyr, vandrensning og generatorer - og her er Avanten helt eminent, fortæller Jesper Ranch Nielsen.

Nu er maskinen doneret til det filippinske Røde Kors, som en del af organisationens kapacitetsopbygning, således de i fremtiden er bedre rustet til at klare opbygning og oprydning efter de voldsomme storme, samt hurtigere kan rykke ud lokalt med nødhjælp og materiale. Og det klarer Avant 630 nemt, da det er en minilæsser udstyret med bl.a. en 28 hk Kubota dieselmotor, en tophastighed på 15 km/t og løftekapacitet på 1.400 kg.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078