23948sdkhjf

Skive Kommune købe JCB rendegraver

Powertilt og dobbeltstyring giver en fleksibilitet, som er vigtig til Park og Vej-afdelingens alsidige anlægsopgaver i Skive Kommune
Skive Kommune har investeret i en ny rendegraver, der kan lidt mere end de fleste. Det er en JCB 4CX, som har fået monteret to vigtige former for ekstraudstyr. Begge sigter mod et mere effektivt og fleksibelt arbejde og giver føreren af rendegraveren et bedre arbejdsmiljø. Udstyret er powertilt på alle graveskovle og dobbeltstyring.

JCB 4CX er den engelske fabriks storsællert, og den danske importør, Nicolaisen & Larsen A/S, har gennem årene sendt tusinder af udgaver af modellen ud til kunder i hele landet.

Fleksibilitet afgørende

- Vi valgte maskinen på grund af udstyret, driftsøkonomi og vedligeholdsudgifter, som vi vurderer ligger på et meget fornuftigt niveau. Udstyret gør maskinen meget fleksibel og er samtidig med til at forbedre førerens arbejdsmiljø væsentligt. Samtidig talte det også for maskinen, at joysticket er integreret i sædet, så kabinen tilbyder en høj brugerkomfort, siger værkfører hos Skive Kommunes afdeling Park og Vej, Søren Stilling.

Dobbelt styring betyder, at der også bagtil i kabinen sidder bremse, speeder og styretøj, så føreren kan køre og styre rendegraveren, også når vedkommende har vendt sædet bagud og betjener gravearmen. I stedet for, at føreren skal dreje sædet tilbage og styre fremad, kan han flytte maskinen med de samme joysticks, som han betjener gravearmen med.

- Det er en meget nyttig funktion, f.eks. ved fortovsarbejde, hvor vi graver en hel vejside op. Det booster effektiviteten, og samtidig spares føreren for mange belastende bevægelser, siger Søren Stilling.

Skovle tippes 90 grader

Powertilt er en funktion på gravearmen, så alle skovle kan tippes 90 grader.

- Det giver en række fordele, fordi maskinen kan arbejde meget mere fleksibelt, når det er alle skovle, der har denne funktion. Det giver for eksempel fordele ved grøftearbejde, når vi skal lave skrå kanter, eller ved gravearbejde i områder med kabler og ledninger, som vi så nemmere kan styre udenom, siger Søren Stilling.

- Park og Vej er en slags blæksprutte, som løser en hel masse forskellige anlægsopgaver, og derfor er det vigtigt for os at fokusere på alsidige og fleksible maskiner, som har en bred arbejdsprofil. Det har været afgørende for os i valget af den nye JCB 4CX’er, siger Søren Stilling.

Der er vist ingen i entreprenørbranchen, der ikke kender JCB 4CX, som i flere runder har været Danmarks mest solgte rendegraver. JCB har som opfinderen af rendegraveren for 60 år siden stolte traditioner inden for dette maskinsegment, som i dag repræsenteres af en serie modeller med meget varierende og formålsbestemte udstyrsmuligheder.

Det er sælger Steen Knudsen fra Nicolaisen & Larsen A/S’ afdeling i Ulfborg, der har solgt maskinen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078