23948sdkhjf

Sommerhusejerne elsker håndværkerfradraget

Sommerhusejerne har taget fradraget til sig og renoverer sommerhuset som aldrig før, fremgår det af nye tal fra 3byggetilbud.dk, som formidler bygge- og renoveringsopgaver mellem landets boligejere og håndværkere
De høje temperaturer og solskinstimer, som marts måned har budt på, har fået mange danskere til at aflægge sommerhuset et besøg og i samme forbindelse inspicere sommerboligen for skavanker. Det kan mærkes hos 3byggetilbud.dk, som beretter om stor vækst i antallet af sommerhusopgaver landet over:

- Lige nu modtager vi generelt rigtig mange bygge- og renoveringsopgaver fra private boligejere, men byggeaktiviteten blandt sommerhusejerne er mildest talt eksploderet. Sammenligner man med samme periode sidste år, så har vi en stigning på 190 procent på håndværksopgaver, som skal udføres sommerhuse. Det er en markant vækst, der uden tvivl skyldes at håndværkerfradraget er blevet udvidet til også at gælde fritidsboliger, fortæller Maria Carlsen, som er kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

Da håndværkerfradraget genindført i 2013 blev det også muligt at få fradrag på arbejde udført i sommerhuse og ferielejligheder. Sommerhusejerne kan altså få et årligt fradrag på 15.000 kr. pr. person. Det er dog et krav, at man betaler ejendomsværdiskat af sommerhuset, ligesom at boligen skal være beboelig og derfor ikke kan være under opbygning eller nedrivning.

Sjællandske sommerhusejere ligger forrest

Det er især sjællænderne, som har fået travlt med at renovere deres sommerhuse. Af opgørelsen fra 3byggetilbud.dk fremgår det, at de nordsjællandske sommerhuse står for 28 pct. af opgaverne og 22 pct. af opgaverne indhentes fra Vest- og Sydsjælland, Lolland- Falster og Møn. I den lavere ende ligger Nordjylland med 8 pct..

- De sjællandske sommerhusejere lader til at komme jyderne i forkøbet, hvad angår renovering af deres sommerhuse, men man må tage højde for, hvordan befolkningstallet er i de forskellige områder, tilføjer Maria Carlsen.

Ifølge 3byggetilbud.dk moderniserer og renoverer sommerhusejerne deres boliger med en bred vifte af tiltag, men installation af varmepumper, tagopgaver og malerarbejde, er i ekstra høj kurs på nuværende tidspunkt.

Positivt for landdistrikterne

Sommerhusejernes øgede byggelyst er særlig godt for beskæftigelsen i lokalsamfundene, da Danmarks 200.000 fritidshuse typisk er beliggende i yderområderne.

- Der er ingen tvivl om, at det har været rigtig godt at udvide håndværkerfradraget, så det også omfatter sommerhuse og fritidshuse. Sommerhusene ligger især i landdistrikterne, så det har selvfølgelig været kærkomment for de lokale håndværkere, siger Frank Korsholm, som er afdelingschef hos Håndværksrådet.

Procentfordeling af opgaver:

• Københavns kommune: 12 pct.

• Nordsjælland: 28 pct.

• Bornholm: 1 pct.

• Vestsjælland, Sydsjælland, Lolland-Falster og Møn: 22 pct.

• Fyn og øerne: 4 pct.

• Sønderjylland samt dele af Sydjylland og dele af Vestjylland: 5 pct.

• Nordvestjylland, Vestjylland, dele af Midtjylland, dele af Sydjylland samt det sydlige Østjylland: 8 pct.

• Østjylland: 12 pct.

• Nordjylland: 8 pct.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078