23948sdkhjf

Fem XL BYG-forretninger fælles om handel med bæredygtigt træ

XL BYG CF Gruppen og XL BYG Grønvold og Schou får fælles FSC og PEFC certifikater. En store del af forretningernes faste trælast-lagersortiment forhandles nu udelukkende som certificeret træ, og at alle forretningerne kan skaffe træ med FSC eller PEFC certifikat på specifik forespørgsel
Efter et travlt forår med implementering af FSC og PEFC standarder, kan XL BYG CF Gruppen, der består af forretningssteder i Karise, Køge og Stenlille, samt XL BYG G&S Slagelse og XL-BYG G&S Gørlev med stolthed meddele, at alle 5 forretninger har opnået FSC og PEFC sporbarhedscertifikat.

I praksis betyder det, at en stor del af forretningernes faste trælast-lagersortiment nu udelukkende forhandles som certificeret træ, og at alle forretningerne kan skaffe træ med FSC eller PEFC certifikat på specifik forespørgsel.

Ændringerne i lagerbeholdning betyder dog hverken ændringer i forhold til sortimentet, leverandører eller kunder. Forskellen er blot, at dokumentationen og papirarbejdet nu er på plads og verificeret.

Investering i fremtiden

Svaret er klart når Direktør for XL-BYG CF Gruppen, Jes Gravesen, bliver spurgt om hvorfor XL BYG CF Gruppen, samt virksomhedens strategiske samarbejdspartner XL-BYG G&S i Slagelse og Gørlev har valgt, at blive certificerede.

- Vi betragter certificeringen som en investering i fremtiden; både for miljøet – globalt, som lokalt – og for vores forretning. Staten har for nyligt meddelt, at der fra 2016 skal anvendes dokumenterbart bæredygtigt træ til alt statsligt byggeri. Som altid ønsker vi at være på forkant med udviklingen, og vi er allerede nu klar til at levere certificeret træ.

Den grønne tråd

XL BYG CF Gruppen har igennem flere år arbejdet aktivt med miljø og (CSR). Og en FSC og PEFC certificering ligger i naturlig forlængelse af dette arbejde.

- Vi har den holdning, at arbejdet med miljø og CSR skal bidrage positivt til forretningen’ udtaler Jes Gravesen og forsætter ’Derfor er FSC og PEFC certificering helt i overensstemmelse med den ’grønne’ tråd i vores forretning. Vi har udvidet vores sortiment af trævarer, så vi kan levere dét vores kunder efterspørger – samtidigt med, at vi gør en aktiv indsats for skovene verden over.

En drøj omgang

En FSC og PEFC certificering sker dog ikke af sig selv. Der skal ofte ændres på de daglige rutiner for, at man kan leve op til de mange krav i FSC og PEFC standarderne.

- Alle, der har været gennem denne proces ved, at det kræver en hel del at få alle detaljer helt på plads. Vi har gennemgået samtlige forretningsgange og tilpasset dem til standarderne. Samtidigt er alle vores sælgere er blevet uddannet og kan nu vejlede både private og erhvervskunder om certificeret træ, og hvad det betyder, fortæller Direktør Jes Gravesen og forsætter:

- Vi var dog ikke i tvivl om det var den vej vi skulle, så det var bare med at komme i gang. Heldigvis kan vi igen konkludere, at miljømæssig omtanke og forretningsstrategi sagtens kan gå hånd i hånd.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078