23948sdkhjf

Workshop om bæredygtigt byggeri på Aalborg Havn

En af Aalborgs største ejendomsbesiddere, Aalborg Havn, sætter fokus på bæredygtige erhvervsbyggerier på en workshop den 19. august 2014. Havnen har et mål om at være en CO2 neutral havn og arbejder aktivt på at skabe bæredygtig udvikling ved øget energi- og ressourceeffektivitet gennem nye miljøkoncepter og klima- venlige teknologier
Drift af bygninger tegner sig for ikke mindre end 40 pct. af det samlede danske energiforbrug og den heraf afledte klimapåvirkning. Omstillingen til en mere bæredygtig verden handler derfor i høj grad om at gøre bygningsmassen mere energieffektiv og miljøvenlig ved at anvende intelligente løsninger inden for byggeriet.

Aalborg Havn, der er en af Aalborgs største ejendomsbesiddere, har både generelt og som bygherre for det kommende Aalborg Harbour House en ambition om, at havnens bygninger skal være bæredygtige såvel økonomisk som for mennesker, klima og miljø. Derfor inviterer havnen nu til en stor workshop med bæredygtigt byggeri som hovedtema, hvor man i fællesskab ønsker at tegne et billede af de forskellige udfordringer og muligheder på området:

- Der ligger en stor samfundsmæssig udfordring i at nedbringe energiforbruget i den eksisterende bygningsmasse – ikke mindst i forhold til de fremtidige krav. Vi mener, at der er behov for nye former for samarbejde og tværfaglig udveksling af viden, og derfor inviterer vi specialister og andre interesserede på området til en workshop, hvor vi kan få klarlagt nogle af udfordringerne og udpege de muligheder og værktøjer, der er inden for bæredygtigt erhvervsbyggeri, fortæller miljøkoordinator Brian Dalby Rasmussen Aalborg Havn A/S.

Workshoppen tager emner som bæredygtigheds- og certificeringsordninger, passivhusbyggeri, indeklima, dagslys og miljøvenlige byggematerialer op, og der bliver stillet skarpt på tendenser og erfaringer fra de forskellige "skoler" og koncepter, der lige nu udgør fundamentet for fremtidens bæredygtige byggerier - og for de projektudviklere, rådgivere og byggefagfolk, der skal bygge dem.

Blandt talerne er professorer fra Aalborg Universitets institut for Planlægning samt Byggeri og Anlæg, som bl.a. vil tale om fremtidens byggerier, og repræsentanter fra Bjerg Arkitektur i Aalborg, der vil fortælle om de bæredygtige arbejdsprincipper og -erfaringer i Danmark samt sætte fokus på energiforbrug i bygninger.

Aalborg Havn har et mål om at være en CO2 neutral havn. Derfor arbejder havnen aktivt og langsigtet på at skabe bæredygtig udvikling ved øget energi- og ressourceeffektivitet gennem nye miljøkoncepter og klima- venlige teknologier.

Workshoppen "Bæredygtigt byggeri" afholdes hos Aalborg Havn tirsdag den 19. august 2014. Arrangementet er gratis og støttes af Aalborg Havn A/S, Bjerg Arkitektur, EnergyVision og Vækstforum Nordjylland. Hele programmet kan ses på Aalborg Havns hjemmeside.

Tilmelding skal ske senest den 14. august til hta@aalborghavn.dk.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08