23948sdkhjf

Nye lampeudtag fra LK

Ny serie lampeudtag fra Schneider Electric letter monteringen for installatører og elektrikere. El-branchen har været med på råd i udformningen af det de nye lampeudtag, der kommer i Ø83 og Ø84 samt et udtag i LK FUGA-serien
Schneider Electric opgraderer nu sit sortiment af Lauritz Knudsens velkendte lampeudtag til loft med to helt nye udtag. De er gennemtænkt ned til mindste detalje med fokus på at lette installatørens arbejde og gøre monteringen mere sikker og effektiv til gavn for både fagfolk og slutkunder. Faktisk har den danske el-branche selv været med til at udforme de nye features på det nye lampeudtag fra Lauritz Knudsen. Det er sket gennem feedback på de såkaldte Brokkemøder.

Den nye serie omfatter et Ø83-udtag, som erstatter det velkendte Ø80-lampeudtag. Samtidig introducerer Schneider Electric også et nyt lampeudtag i LK FUGA-serien samt et ekstra fladt Ø84-udtag til planforsænket montering. Det betyder blandt andet, at det nemt kan monteres under et armatur. Derudover ramme det designmæssigt direkte ind i den danske minimalisme, da det stort set går i et med loftet i de danske hjem.

Begge nyheder passer i eksisterende PL-dåser og er bagudkonvertible, og fælles for de to nye lampeudtag er en helt ny konstruktion, hvor der er tænkt på de små, men vigtige detaljer:

• Terminaler på række i stedet for hvert hjørne gør det langt nemmere at montere ledninger

• Fem terminaler med adskilte M1- og M2-terminaler for tilslutning af to lamper i samme udtag

• Mulighed for tilslutning af 1-10V eller med DALI-styring.

• Ny, patenteret aflastning med en enkelt skrue letter arbejdet markant

• Integreret afdækning af terminaler øger sikkerheden - minimal risiko for elektrisk stød

• Ny, patenteret isoleringsring til lynhurtig tilpasning til korrekt længde fra 6 til 50mm

Ny afdækning giver hurtigere montering

Det nye Ø83-udtag kommer med en nydesignet afdækning med forbedret mekanisme til fastgørelse. Det betyder, at afdækningen er nem at på- og afmontere ved blot at trykke og vippe en enkelt gang med en flad skruetrækker.

Den medfølgende afdækning har desuden udslagsblanketter i siden, som nemt kan slås ud med en blankettang når der er behov for at føre ledninger vandret ud gennem siden. I de tilfælde hvor der ikke behov for lodret afgang gennem afdækningens centerhul, er det nemt at lukke hullet med den medfølgende blændprop.

Har man behov for mere plads til ledninger i udtaget, kan afdækningen erstattes med en høj afdækning, der fås som tilbehør. Den højere afdækning har endnu flere udslagsblanketter i siden, så det er nemt at føre flere fedninger til og fra udtaget i præcis de ønskede vinkler.

Både den høje afdækning og standardafdækningen til Ø83 passer til eksisterende Ø80-indsatser og fås i hvid, lysegrå og koksgrå.

Det ekstra flade Ø84 udtag er kun to millimeter dybt og er derfor ideelt til elegant, planforsænket montering. Takket være den nye, sikre konstruktion med afdækkede terminaler kan armaturer uden problemer monteres direkte på udtaget. Det flade Ø84-udtag kommer i hvid.

Gennemtænkt tilbehør

Det er ikke kun sortimentet af lampeudtag, der har fået nyt blod. Tilbehøret til de nye Ø83 og Ø84-udtag er nemlig også opdateret med gennemtænkt design. Det omfatter blandet andet en helt ny isoleringsring i en ny, patenteret konstruktion som nærmest gør det til en leg for installatører og elektrikere at montere ringen i loftet i præcis den korrekte længde. Det kræver blot et enkelt klip med en bidtang, og så kan den overskydende længde af ringen trækkes af. Standardlængden for den nye isoleringsring er 6-26mm, men kommer også i en variant med forlængerledning, så man opnår en længde på op til 50mm.

På listen over tilbehør til de nye lampeudtag finder man også en lampekrog med bæreevne op til fem kilo og propper til afdækning/blænding af terminalerne. Blænding af ubrugt terminal til jordforbindelse er et lovkrav, men Schneider Electric anbefaler desuden, at elektrikere og installatører blænder alle ubrugte terminaler. Det øger sikkerheden - også for slutkunden, hvis han eller hun på et senere tidspunkt vil forbinde en anden lampe til udtaget.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079