23948sdkhjf

Campusbyggeri med specielle løsninger

Taasinge Elementer deltager i sammenbygningen af tre større skoler i Tønder og er en del af et totalentreprisetilbud med konstruktive løsninger til bl.a. store facadeåbninger og en 1. sal konstrueret ovenpå en eksisterende bygning
Der er travl i produktionshallen hos Taasinge Elementer. Her er man i gang med at specialfremstille en række elementer, der skal være med i konstruktionen til et nyt campusbyggeri i Tønder. Det er Entreprenørfirmaet 5e og Zeni Arkitekter, som står for byggeriet af det nye campus, som skal sammensmelte EUC Syd, Tønder Handelsskole og VUC Syd. Det specielle byggeri betyder også specielle løsninger, og dem har Taasinge Elementer haft parat.

Tekniske udfordringer

Den 6.000 kvm. store ombygning har krævet mange forskellige typer af løsninger. Taasinge Elementer er med i en lang række af de løsninger og skal blandt andet levere etagedæk, facader og tag på handelsskoleafsnittet, samt murkroner på EUC-afsnittet. Fordi byggeriet er en blanding af eksisterende og nye konstruktioner, har det givet nogle tekniske udfordringer. Noget som man hos Taasinge Elementer kan nikke genkendende til.

- Opgaven har været teknisk krævende, og det har stillet store krav til samarbejdet mellem rådgivere og entreprenører og vores egen projekteringsafdeling. Vi har skullet gøre brug af vores erfaringer og samtidig tænke nyt. Byggeriet indebærer blandt andet, at man stripper et sadeltag ovenpå den eksisterende bygning og bygger en ny 1. sal. Her har vores elementer været en del af løsningen, fortæller bygningskonstruktør Allan Nykær Rosenhøj.

Tagdelen er dog ikke det eneste sted, hvor Taasinge Elementer er stødt på udfordringer. - Byggeriet indeholder også store åbne facader, hvor bærende elementer skal indgå. Det betyder, at vores elementer er en del af løsninger med forholdsvist store spændvidder, fortæller Allan Nykær Rosenhøj.

De første speciallavede elementer fra Taasinge er blevet leveret i begyndelsen af december, og selve byggeriet skal stå færdigt i sommeren 2015. Her skal det huse mere end 1.000 studerende og 100 medarbejdere.

Fakta om byggeriet:

Totalentreprenør: 5E Byg A/S

Arkitekt: Zeni Arkitekter

Ingeniør: Rambøll Haderslev

Areal: 6.000 kvm

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095