23948sdkhjf

Byggefirmaer overvåger medarbejdere med GPS

Virksomheder må gerne overvåge medarbejderne ved at installere GPS-sendere i deres firmabiler, og det er der især et stigende antal håndværksvirksomheder, der benytter sig af
Vestre Landsret slog i en dom tidligere på året fast, at danske virksomheder gerne må overvåge sine medarbejdere ved at installere GPS-sendere i deres firmabiler.

Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

- Det er noget, der har vundet indpas de seneste tre-fem år, at virksomheder bruger GPS i deres kassevogne. I byggeriet skyldes det, at produktionen finder sted på mange spredte byggepladser. Så GPS’en kan vise, om medarbejderen er det sted, som man har aftalt, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri og fortsætter:

- Mange virksomheder bruger det også som dokumentation over for deres kunder.

Ud over at holde styr på logistikken og sørge for dokumentation over for kunderne, fremhæver Michael H. Nielsen over for Magasinet Arbejdsmiljø, at arbejdsgiverne i byggeriet også benytter GPS til ressourceoptimering. Er der for eksempel brug for en ekstra medarbejder på en specifik opgave, så kan GPS-senderen nemlig give indsigt i, hvor den nærmeste ledige medarbejder befinder sig.

Men før man som arbejdsgiver går ud og installerer GPS-sendere, er det vigtigt, at man orienterer medarbejderne om det, påpeger Michael H. Nielsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08