23948sdkhjf

Håndværkerfradrag skal gøres mere grønt

BAT-kartellet foreslår regeringen at fastholde og udvide Boligjobordningen, som reducerer omfanget af sort arbejde, men ordningen skal gøres mere grøn
Håndværkerfradraget skal gøres større og moderniseres og gøres mere strategisk.

Sådan lyder et par af de forslag til vækstinitiativer, som LO og BAT-kartellet uafhængigt af hinanden onsdag afleverede til regeringen.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

LO foreslår at øge håndværkerfradraget (Boligjobordningen) til 25.000 kr. pr. person i år og i øvrigt at listen over fradragsberettigede opgaver udvides, så man f.eks. også kan opnå fradrag ved etablering af trapper, stakit og havegange samt at arbejdsløn i forbindelse med husholdningernes tilslutning til bredbånd bliver en del af ordningen.

Derimod ønsker BAT-kartellet, der i parentes bemærket er en del af LO-familien, at ordningen skal gøres mere strategisk for at få en grøn udvikling og for få gang i flyttekæderne. Det kan ske ved at der ud over det standardhåndværkerfradrag, som kendes i dag, bliver mulighed for et forhøjet fradrag, når visse forudsætninger er opfyldt, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

- Vi anerkender, at håndværkerfradraget giver beskæftigelse og minimerer sort arbejde, men vi mener samtidig, at fradraget bør have et grønt sigte. Vi foreslår derfor, at alle boligejere kan få et forhøjet fradrag for renoveringer, hvis der er beregnede energibesparelser efter renoveringen, siger sekretariatsleder Gunde Odgaard til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078