23948sdkhjf

Sæt ikke campingvognen bag gulpladebilen

Skattesmæk: Anvendelse af firmabilen til transport af campingvognen udløser firmabilbeskatning for medarbejderen og får momsmæssige konsekvenser for arbejdsgiveren, hvis der ikke er købt et dagsbevis til turen
Mange håndværkere arbejder så langt fra hjemmet, at de overnatter på eller tæt ved arbejdsstedet. Og ofte i en gammel campingvogn, som ligefrem er købt til formålet.

- Kørslen til arbejdspladsen sker ofte i arbejdsgiverens firmabil på gule plader. Hvis den private campingvogn sættes på krogen af firmabilen, opstår der straks spørgsmål om, hvorvidt turen til eller fra arbejdsstedet i så fald får karakter af privat kørsel. Og det gør den, har skatterådet netop fastslået i en ny afgørelse forklarer Chris Pedersen, der er senior-momskonsulent i BDO, til Dansk Håndværks nyhedsbrev.

Anvendelse af firmabilen til transport af campingvognen udløser derfor firmabilbeskatning af medarbejderen – og får momsmæssige konsekvenser for arbejdsgiveren – hvis der ikke er købt et dagsbevis til turen.

- Afgørelsen begrundes med, at campingvognen er ejet af medarbejderen, at kørslen sker på medarbejderens initiativ, at den skal bruges til opholds- og overnatningssted af medarbejderen, og at kørslen sker til et andet sted end selve arbejdsstedet, lyder det fra BDO.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078