23948sdkhjf

Elever på studietur til Finland

18 elever fra Tradiums mekaniker-, lager- og transport-, elektriker-, maler-, tømrer- og mureruddannelser har haft tre fantastiske uger på venskabsskolen Salpaus Further Education i Lathi i Finland
- Det var lidt fedt, siger 20-årige Morten Birch, der netop er kommet hjem fra tre ugers studietur i Finland med Tradium. Kammeraten Søren Poulsen, 21, supplerer:

- Det var en rigtig god oplevelse, hvor vi fik oplevet masser af finsk kultur, men også finske arbejdsforhold, idet vi havde 14 dages praktik i et stort byggemarked. Der er lidt anderledes forhold på sådan et byggemarked, f.eks. skal alt træ ligge under tag på grund af kulden.

- Tradiums venskabsskole i Finland, Salpaus Further Education, havde arbejdet hårdt på at lave et kulturelt og fagligt bredt program, og Tradiums elever fik virkelig et godt blik ind i det finske uddannelsessystem samt generelt i den finske kultur, siger faglærer på Tradium, Bjarne Lauridsen, der har koordineret Tradium-elevernes tur til Finland med tilskud fra EU's Lifelong Learning Programme.

I den første uge i Lahti fulgte Tradiums elever et fælles program, hvor der var planlagt besøg på venskabsskolens mange forskellige afdelinger og adresser, hvor der bl.a. var fællesspisning. Flere af de danske elever havde forberedt en præsentation af Tradium på engelsk.

I de to sidste uger var eleverne i værkstedspraktik enten på skolen eller i store private finske firmaer i Lahti. Eleverne fik stor ros for deres flid og faglige niveau, og det var nogle meget tilfredse finske firmaer, der sagde farvel til eleverne efter endt ophold.

- Det må atter engang nævnes, at det var en fantastisk god tur, hvor eleverne var søde til at passe på hinanden. Der blev knyttet tætte venskabsbånd på tværs af faglige skel og uddannelsesområder, og det kan med sikkerhed siges, at eleverne har fået både en faglig, social og kulturel stor ballast med i "bagagen" hjem fra Tradiums venskabsskole i Lahti – Finland.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078