23948sdkhjf

Kommunerne skal gøre sig lækre over for nye virksomheder

Det er en god forretning for kommunerne at tiltrække nye virksomheder, viser en ny rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Underdirektør Hanne Schou, DI, understreger, at alle virksomheders konkurrencekraft starter lokalt. Derfor er det helt centralt, at kommunerne giver danske virksomheder de bedst mulige vilkår for at skabe flere arbejdspladser
Gør det nemmere og billigere at få miljøgodkendelser, byggetilladelser og skru ned for afgiftsniveauet. Det kan tiltrække nye virksomheder til kommunerne – og det betaler sig.

Kommunerne får flere skatteindtægter og færre udgifter til ledige, viser en ny rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Underdirektør Hanne Schou, DI, glæder sig over rapportens konklusioner og fremhæver, at alle virksomheders konkurrencekraft starter lokalt.

- Derfor er det helt centralt, at kommunerne giver danske virksomheder de bedst mulige vilkår for at skabe flere arbejdspladser, siger Hanne Schou.

DI sætter selv fokus på, hvor man kan forbedre forholdene for virksomhederne. Politikere og embedsmænd kan bruge undersøgelsen - DI's Lokalt Erhvervsklima, som gør det muligt at sammenligne kommunernes præstationer og se, hvor der er behov for initiativer, der kan styrke erhvervslivet.

- I DI's Lokalt Erhvervsklima-undersøgelse sætter vi fokus på en lang række områder, hvor kommunerne kan skabe bedre vilkår for erhvervslivet. Denne rapport fra Økonomiministeriet viser, at kommunerne selv har meget at vinde ved at tiltrække nye virksomheder og understøtte væksten i de eksisterende virksomheder, Hanne Schou.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096