23948sdkhjf

Mærsk Bygningen endte i klagenævn

Bygningsstyrelsen har tabt en sag om et facadeudbud på Mærsk Bygningen i Klagenævnet for Udbud, men den indgåede kontrakt erklæres ikke for uden virkning. Det betyder i praksis, at Bygningsstyrelsen ikke skal udbyde facadeentreprisen igen
150 mio. kr. eks. moms var den fastlagte budgetramme for facadeentreprisen på universitetskomplekset Mærsk Bygningen, men de to bydere Waagner Biro AG og HSHansen A/S afgav tilbud på henholdsvis 209 mio. kroner og 274 mio. kroner. På den baggrund valgte Bygningsstyrelsen, som er bygherre på projektet, at annullere udbuddet og i stedet overgå til udbud med forhandling med de to parter. Men betingelserne for at gøre det var ikke opfyldt, slår Klagenævnet for Udbud fast i en kendelse.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Det er HSHansen, der har klaget til klagenævnet, som har fastslået, at Bygningsstyrelsen har handlet i strid med udbudsdirektivet.

Klagenævnet for Udbud har desuden annulleret Bygningsstyrelsens beslutning om at indgå kontrakt med det østrigske firma Waagner Biro, men samtidig gav klagenævnet ikke medhold i, at den indgåede kontrakt skulle erklæres for uden virkning. Det betyder i praksis, at Bygningsstyrelsen ikke skal udbyde facadeentreprisen igen.

Den endelige kontrakt med Waagner Biro lød på i alt 168 mio. kroner eksklusive moms og blev indgået efter to runder med udbud med forhandling. De to tilbud i første runde blev afvist med begrundelsen, at de var uantagelige, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte

Læs hele artiklen på licitationen.dk. Kræver abonnenment
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078