23948sdkhjf

EU-Domstolen fastholder millionbøde til FLSmidth

EU-Domstolen har onsdag afgjort, at FLSmidths bøde på 14,45 millioner euro fra marts 2012 fastholdes.
Den danske cementkoncern FLSmidth slipper ikke uden om at skulle betale en bøde på 14,45 millioner euro - knap 108 millioner danske kroner - i en kartelsag rejst i 2005 mod et tidligere datterselskab.

Det har EU-Domstolen onsdag slået fast, efter at FLSmidth havde anket dommen fra marts 2012.

Bøden udspringer af en kartelsag, som EU-Kommissionen rejste mod FLSmidts tidligere datterselskab, det franske Silvallac, som nu er på svenske hænder under navnet Trioplast Wittenheim.

I 2005 blev FLSmidth og datterselskabet FLS Plast af EU-Domstolen dømt til at betale hele Silvallacs bøde på 15,3 millioner euro - cirka 114 millioner kroner.

På det tidspunkt havde det danske selskab allerede solgt Silvallac til franske Trioplanex, skriver Ritzau Finans.

Derfor ankede FLSmidth i første omgang afgørelsen med den begrundelse, at det er usædvanligt, at selskabet skulle betale en bøde, som et datterselskab til et datterselskab idømmes, når det har fået ny ejer.

EU-Domstolen nedsatte i 2012 bøden fra de 114 millioner kroner til 108 millioner kroner.

Ud over bøden har EU-Domstolen også pålagt den danske cementkoncern at betale EU-Kommissionens omkostninger i den årelange sag.

FLSmidth oplyser i en pressemeddelelse, at den store bøde ikke vil påvirke selskabets forventninger til 2014. Desuden skriver selskabet, at en afgørelse for datterselskabet FLS Plast fortsat udestår.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086