23948sdkhjf

Håndværksmestre kan også lære bogføring

MesterTip: Det lyder kedeligt, men effektiv bogføring skaber overblik og bedre bundlinje. Ny bog kan hjælpe dig på vej
Regskabsskolen har i årevis undervist iværksættere og andre, der har behov for at få styr på regnskabstallene ligesom skolen har udgivet bøger om alt fra moms og skattefradrag til nøgletal og budgetlægning. Nu har skolen også sendt en bog om bogføring på gaden.

Det er Regnskabsskolen stifter Anette Sand, der har skrevet bogen, hvor hun gennemgår alle de ord, der bruges, når man taler om bogføring, f.eks. bilag, kassekladde, balance og bogføringskreds, og så den helt grundlæggende bogføring ud fra en ganske simpel eksempelvirksomhed, der sælger bananer - "debet-kredit-gymnastik for begyndere," kalder hun det.

- Online-regnskabsprogrammet e-conomic er brugt i denne første udgave af bogen, der senere vil udkomme til andre regnskabsprogrammer og i en udgave helt u den programtilknytning. Så der er også nogle kapitler om, hvordan man rent praktisk starter i e-conomic, hvordan det foregår, når der bogføres med og uden kundekartotek, og hvordan kontoplanen tilrettes, så den passer til den enkelte virksomhed, siger Anette Sand til Mester Tidende..

Sidst i bogen er der en hel række eksempler på, hvordan bilag bogføres – og ikke mindst hvordan man retter de fejl man sandsynligvis vil komme til at begå på trods af bogens grundige gennemgang.

- Selv en erfaren bogholder kan komme til at taste forkert, men i et regnskabsprogram som e-conomic er det heldigvis ret let rette – når man ved hvordan, siger Anette Sand til Mester Tidende.

"Bogen om bogføring med e-conomic" kan købes på regnskabsskolen.dk.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079