23948sdkhjf

Lasermålinger med fotodokumentation

Leica Geosystems A/S introducerer ny laserafstandsmåler, der betjenes via touchskærm og kan tage fotos af det opmålte både til viderebearbejdning og til dokumentation
Leica Disto D810 Touch er en ny laserafstandsmåler, der betjenes ved hjælp af en touchscreen og som kan dokumentere opmålingerne med fotos.

Når målerens kamera rettes mod objektet, som skal opmåles, rettes op til fire indikatorer ind på målepunkterne, og der kan på en afstand af op til 200 meter opmåles med en nøjagtighed på +/- én millimeter.

Ved hjælp af touchskærmen er det let at indstille målepunkterne meget nøjagtigt, fordi der kan skaleres op og ned på skærmen ved hjælp af to fingre, fuldstændig som det kendes fra smartphones og tablets.

- Den er meget let at betjene ved hjælp af enkle ikoner som en smartphone og en tablet computer, og samtidig har den en masse muligheder indbygget, fortæller produktspecialist Bent Laursen, Leica Geosystems.

- Den enkle betjening og den nøjagtige opmåling kombineret med en absolut overkommelig pris gør Leica Disto D810 Touch til et redskab, der kan blive alle mands eje. Den er aktuel for eksempelvis håndværkere, entreprenører, kloakfolk, anlægsgartnere og andre med behov for hurtig og nøjagtig opmåling, siger Bent Laursen.

- En håndværker eller entreprenør, der skal give et tilbud, kan måle op og samtidig fotografere, så han kan se arbejdsområdet med mål, når han kommer hjem for at udarbejde tilbuddet. Han har mulighed for at overføre fotos og data til sin arbejdscomputer og levere fotos med, når han afleverer tilbuddet til kunden, siger Bent Laursen.

- Det nye redskab er meget enkelt at anvende, og man behøver ikke være hverken landmåler eller ingeniører. Det kan benyttes af alle medarbejdere på en bygge- eller anlægsplads, så der hurtigt kan foretages opmålinger og leveres dokumentation.

Leica Disto D810 Touch har en række andre funktioner. Eksempelvis er der mulighed for at tegne direkte på de fotos, der tages med enheden. Der kan også tages foto af eksempelvis et rundt objekt, og enheden beregner umiddelbart diameter.

Der er udviklet en gratis app til Leica Disto, så man via bluetooth kan overføre data til sin smartphone eller computer, bearbejde data og sende direkte fra arbejdspladsen til kontoret.

Leica Disto D810 Touch har to kameraer. Det ene anvendes til selve opmålingen, mens det andet anvendes til den tilhørende dokumentation.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093