23948sdkhjf

Bedre sikkerhed handler om at tænke anderledes

Platform.as har som den første DRA certificerede platformudlejer erfaringer med det konkrete fokus på sikkerhed og nærved-ulykker. I virksomheden har man opsat en opslagstavle, hvor montørerne kan udfylde en formular, hvis de har oplevet problemer med sikkerheden
- Hver 14. dag gennemgår vi i fællesskab de nærved-ulykker, som er blevet registreret på tavlen. Det kan både være store og små ting. Der har fx været meget glat på grund af frostvejret på pladsen, og derfor har vi lavet en aftale om, at en fast person skal salte pladsen hver morgen, inden arbejdet påbegyndes. For os handler det om at få tingene bragt frem i lyset og finde måder at løse dem, så vi kan forbedre sikkerheden løbende, siger Casper Knudsen, direktør i Platform.as.

For nogle par uger siden skulle virksomheden sætte en platform op, men arbejdet blev forhindret, fordi en medarbejder fra en anden virksomhed var faldet ned fra et stillads.

- Der er mange i branchen, som ikke har det rette udstyr og faldsikring på. Det opleves måske som klodset at slæbe rundt på og får ofte lov til at blive nede i bilen. Et af ønskerne fra vores montører har været at gøre det nemmere at tage sikkerhedsudstyret med rundt. Derfor har vi lavet en specialrygsæk, der indeholder alt deres sikkerhedsudstyr, som de altid har på sig, når de arbejder. På den måde er det nemt for montørerne at tage sele på, indtil monteringen af platformen er sikret, siger Casper Knudsen.

- Med DRA er vi begyndt at tænke anderledes. Det er vigtigt at opdage problemerne, inden de udvikler sig uheldigt. DRA har helt klart givet os en øget bevidsthed om sikkerhed, og hvordan vi forbedrer den løbende.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078