23948sdkhjf

Tiden er moden til IT-investeringer i byggeriet

Byggeriets IT-eksperter hævder lidt kækt, at det er nu håndværksfirmaerne skal hoppe på IT-vognen. Mester Tidende konfronterer en af eksperterne og henviser bl.a. til, at mange håndværksmestre i tidens løb er blevet påduttet helt ubrugelige IT-værktøjer
Mange IT-eksperter opfordrer virksomhederne i byggeriet til for alvor at komme med på IT-vognen nu, hvis de ikke skal blive kørt helt agterud i den benhårde konkurrence om kunderne. Men hvordan hænger det sammen med, at mange håndværksmestre allerede for år tilbage har investeret i IT-værktøjer, som i mange tilfælde har vist sig at være ubrugelige

Mester Tidende har spurgt adm. direktør Martin Profit Jakobsen fra Byggeriets IT- og telespecialist BASIT om hvorfor tiden netop nu er moden til IT-investeringer.

- Det er mange ting, der taler for, at tiden er moden nu. Dels er teknologierne nu så modne, at håndværksvirksomhederne med fordel kan tage dem i brug. Det gælder også de IT-værktøjer som kan bruges direkte på byggepladserne. Det mobile internet gør, at man for alvor kan tage løsningerne med på farten.

IT kan nu også købes som en service som leveres uden, at der skal en IT-konsulent ud i virksomheden. Samtidig er er udvalget af mobiltelefoner, smartphones, tablets og PC'er så stort, at værktøjet på pladsen også kan vælges efter behov, forklarer Martin Profit Jakobsen.

- Tal fra Danmarks Statistik viser, at byggeriet suverænt er den branche som bruger elektronisk fakturering mest. Og byggeriet er den branche som henter og afgiver flest offentlige tilbud via elektroniske platforme.

Til gengæld halter byggeriet bagud når det gælder om at integrere alle virksomhedens funktioner så som ordrestyring, timeregistrering, dokumentation, indkøb, lagerstyring, økonomiustyring o.a. i fælles system - det man kalder ERP/ Enterprise resource planning, siger Martin Profit Jakobsen til Mester Tidende.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098