23948sdkhjf

Slagnøgler til enhver opgave

MesterTest: Metabos program af slagnøgler er både imponerende og kraftfuldt og byder bl.a. på markedets mindste 400 Nm slagnøgle
- Av, av. De er godt nok voldsomme de her slagnøgler, fastslår Mester Tidendes testhåndværker, da de har haft fingrene i tre af Metabo's bud på en slagnøgle

Metabo's slagnøgleprogram i 18 V-klassen strækker sig fra drejningsmomenter på 150 Nm til 650 Nm.

Programmet omfatter bl.a. markedets mindste slagnøgle SSW 18 LTX 400 BL, som trods meget beskedne dimensioner yder hele 400 Nm. Maskinen har kulfri motor og hele 12 hastigheds-/momenttrin, så den kan tilpasses stort set alle former for opgaver.

- 400 BL'eren er helt enorm stærk i forhold til sin størrelse. Med det høje drejningsmoment på 400 Nm forventer man at have en lidt større maskine i hænderne, konstaterer testhåndværkerne og tilføjer, at også SSW 18 LTX 200 med et drejningsmoment på 200 Nm er værd at samle på.

For at fuldende udvalget bød testen også på en SSW LTX 600 på hele 600 Nm, som kan bruges til de opgaver, hvor der er behov for ekstraordinær power.

Metabo's slagnøgle akku-program toppes af SSW 650, som netop er kommet i handlen med et drejningsmoment på 650 Nm.

Skal tilpasses opgaven

- Metabo's slagnøgleprogram er på mange måder et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at afpasse de stærke maskine til netop den opgave der skal løses. Vælger man at bruge en slagnøgle frem for en f.eks. en skruemaskine, så er det fordi man har truffet et valg om, at maskinen skal have ekstraordinært meget at byde på.

Samtidig vil valget af en slagnøgle betyde, at man ikke skal holde ret meget fast på maskinen fordi den slår i stedet for at skrue.

Med en slagnøgle kan med en enkelt hånd på maskinen let og ubesværet skrue en karmskrue i. Samme øvelse med en bore-skruemaskine vil kræve, at man holder fast med begge hænder for ikke at få armene revet af, fastslår testhåndværkerne.

- Den eneste store ulempe ved en slagnøgle er faktisk, at det larmer fuldstændig vanvittigt. Det er nødvendigt med høreværn, understreger testhåndværkerne, som med de kraftige maskiner straks i hænder straks satte dem på prøve med såvel kramskruer som franske skruer og hvad er ellers kunne skrues med bits og toppe samt en kæderørsklipper.

Hvis slagnøglen ikke er stærk nok, så kan du vælge at købe en momentforsats. Den passer til både slagnøgler og boremaskiner og monteres i borepatronen med en spændehals.

Og hold nu fast! Momentforsatsen tredobler maskinens drejningsmoment.

- Det her er helt vanvittigt, konstaterer testhåndværkerne, der monterer momentforsatsen både på Metabo's slagnøgler og bore-skruemaskiner. Momentforsatsen gør maskinen så kraftfulde, at det er nødvendigt at holde kontraarmen helt ud fra kroppen. Ellers snurrer du helt sikkert rundt med maskinen!

MesterTest

Mester Tidende har testet SSW 18 LTX 200, SSW 18 LTX 400 BL (BrushLess) og SSW 18 LTX 600 samt momentforsatsen Power X3.

Håndværkerne mener:

• superstærkt udvalg

• voldsom power

• suveræn momentforsats

• meget enkel betjening

• ulidelig larm, kræver høreværn

Metabo's program omfatter slagnøgler fra 150 til 650 Nm. Her ses tre af de i alt 5 maskiner i programmet. Fra venstre SSW 18 LTX 600, SSW 18 LTX 400 BL (BrushLess og SSW 18 LTX 200
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093