23948sdkhjf

Folkeskove hjælper miljøet godt på vej

Growing Trees Network, som står bag konceptet folkeskoven.dk, opfordrer til, at hver dansker i gennemsnit i årene 2014-2018 planter 50 træer, samtidig med at kommuner og vandværker intensiverer deres indsats for nye skove over grundvandsressourcer
Ansatte i SIEMENS Wind Power gik sidst på året 2013 til ledelsen med et ønske om bæredygtige julegaver med effekt til generationer. De ville have mulighed for at vælge træer til nye folkeskove, hvor træerne plantes over grundvandsressourcer som en hjælp til fremtidens rene drikkevand

Deres gavetræer plantes nu i foråret i form af forskellige løvtræer og frugttræer i nye folkeskove i hhv. Høje-Taastrup- og Aarhus Kommune. På skovenes infoskilte ved indgangsstierne vil fremtidens skovgæster kunne se firmalogo for SIEMENS og andre virksomheder og foreninger, som har valgt at få plantet 1.000 træer eller mere.

Tiltaget fra medarbejderne er til gavn for miljøet, og er en bottom up strategi (hvor medarbejdere deltager i miljø udviklingsforløbet) og samfundsansvar (CSR).

- Vores Klima, herunder udfordringerne med rent drikkevand og renere luft i fremtiden, må virkelig håbe på, at sådanne medar bejder- og kunde-miljøhjælpegaver spredes hastigt som ringe i vandet, siger Lars Heiselberg Jensen fra konceptet folkeskoven.dk.

600 kr. medarbejderjulegave planter 31 træer inkl. 3 års vedligeholdelse og grogaranti

Medarbejderne ved SIEMENS Wind Power fik i julen 2013 sikret plantning af 6.505 træer, og modtog som personlig gave et klistermærke til deres private bil med teksten "Jeg kører CO2 Neutral " og et folkeskovs takkediplom. 31 træer vil over år fjerne mere CO2, end hvad en personbil udleder i år 1.

Drikkevands-udfordringer

Der lukkes ca. 100 drikkevandsboringer om året i Danmark pga. af pesticider og kvælstof i grundvandet. Iflg. tal fra DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening.

De danske drikkevandsressourcer, som ønskes beskyttet med skovrejsning eller med økologisk drevet landbrugsjord, er i mange danske kommuner allerede fundet, men skal være færdigkortlagt i 2017. En stor del af jorden er allerede økologisk drevet landbrugsjord eller udlagte græs arealer. Dansk Vand- og Spildevandsforening anslår, at det vil munde ud i et ønske om yderligere beskyttelse af 200.000 hektar jord over disse grundvandsressourcer. Skal zonerne omlægges til skov vil det lavt estimeret medføre et behov for flere end 600 millioner træer i disse nye danske skove.

Growing Trees Network, som står bag konceptet folkeskoven.dk, opfordrer til, at hver dansker i gennemsnit i årene 2014-2018 planter 50 træer, samtidig med at kommuner og vandværker intensiverer deres indsats for nye skove over grundvandsressourcer.

- Vi kan dermed i fællesskab udføre et kvantespring for fremtidens rene drikkevand. "Rent drikkevand og renere luft er en folkesag"! siger Lars Heiselberg Jensen fra folkeskoven.dk.

- I konceptet med nye folkeskove opkøber kommunerne, evt. i samarbejde med vandværkerne, jorden til de kommende skove. Når danskerne via folkeskoven.dk køber træer til plantning inklusive 3 års vedligeholdelse, har kommune og vandværk således allerede via jordopkøbet finansieret ca. 2/3 af skovens samlede etableringspris, forklarer Lars Heiselberg Jensen og tilføjer, at konceptet folkeskoven.dk skal vise, hvad Danmark kan, når vi løfter i flok.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063