23948sdkhjf

Intelligente og energibesparende storby-boliger

GROHE samarbejder med DTU omkring udviklingen af fremtidens energibesparende og intelligente storby-bolig
Studerende fra tre DTU-institutter har i samarbejde med GROHE og andre leverandører fra byggebranchen udviklet en prototype på fremtidens intelligente storby-bolig "EMBRACE". GROHE er projekt sponsor og leverer vand- og energibesparende produkter til projektet, hvis teknologi matcher tanken bag projektet om at skabe energibesparende og intelligente boliger.

Huset har netop deltaget i den internationale Solar Decathlon konkurrence i Versailles, Frankrig, hvor det opnåede en 8. plads.

GROHE har udvalgt nogle af sine mest vand- og energibesparende produkter til EMBRACE projektet. Håndvask armturet er fra serien Eurosmart Cosmopolition. Serien er baseret på GROHEs nye energibesparende koldstart teknologi, hvor armaturet, i modsætning til normale armaturer, leverer koldt vand i midterpositionen. Dette kan sikre en energibesparelse på op til 80 pct..

Løsningen til brus og køkken er baseret på GROHEs EcoJoy teknologi, som sikrer vandbesparelse uden at gå på kompromis med brugskomfort.

Til toilettet er der valgt GROHEs Rapid indbygningscisterne med dual flush, som gør det muligt for en fire personers familie, at spare omkring 40.000 liter vand årligt i forhold til et standard toilet med 9 liters skyl.

Designfasen har varet det meste af et år, og DTU Team dystede mod teams fra 19 andre universiteter ved konkurrencen i Frankrig. Senere på året opstilles huset på Universe Oplevelsespark på Als.

tøtte

LÆS OGSÅ: Dansk 8. plads ved VM i bæredygtigt byggeri
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078