23948sdkhjf

Skoleelever skal finde deres indre håndværker

Tradium holder Skills Stafet for grundskoleleverne for at øge de unges interesse for erhvervsuddannelserne
Maler, smed eller måske tømrer? 1.100 elever fordelt på 8.klasserne i 25 grundskoler i Randers kommune får i uge 38-46 lejlighed til at vurdere, om det kunne være noget for dem at tage en af de over 100 forskellige erhvervsuddannelser, når Tradium holder konkurrencen Skills Stafet for grundskoleeleverne.

I forbindelse med DM i Skills holdes en sideløbende konkurrence for grundskolen: Skills Stafetten, som er en konkurrence for 8. klasseelever i hele Danmark.

- Konkurrencens 1. etape, der løber af stabelen i uge 38-46, består i, at Tradium besøger de tilmeldte skoleklasser. Her informerer vi om Tradium. Desuden dyster eleverne i tremandshold i praktiske opgaver inspireret af erhvervsuddannelsesfagene. Det vindende hold fra hver klasse går videre til semifinalerne, siger uddannelsesleder Britt Sveidal, Tradium Randers Malerskole.

2. etape er semifinalerne bliver holdt på Tradium, Blommevej 40, den 20. – 21. november. Følgende fag er repræsenteret i semifinalerne:

• Mekaniker

• Murer

• Tømrer

• Transport

• Elektriker

• Smed

• Maler

Til semifinalerne dyster de vindende hold om at gå videre til Skills Stafet-finalen, som holdes i forbindelse DM i Skills i Bella Center på Amager den 8. til 10. januar 2015. De 2 bedste hold går videre til finalen.

- Resten af eleverne fra skoleklasserne er med som heppekor, men de laver også små fagrelevante opgaver rundt i afdelingerne, hvor de får set og oplevet de forskellige uddannelser, oplyser Britt Sveidal.

De øvrige elever har igennem deres deltagelse i fagopgaverne mulighed for at være med i lodtrækningen om biografbilletter til hele klassen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063