23948sdkhjf

Byggearbejdere holder kortere barsel af økonomiske årsager

Der er stor forskel på, hvor lang barsel mænd i byggebranchen holder, viser nye tal fra LO Mange byggearbejdere går reelt ned på halv løn - det gør arkitekten eller ingeniøren ikke
Forestil dig to mænd, der arbejder side om side på en byggeplads.

Den ene er ingeniør, den anden er betonarbejder. De bliver begge fædre. Mens ingeniøren holder 40,4 dages barselsorlov, så holder betonarbejderen kun 23,4 dage.

Eksemplet er tænkt, men bunder i tal, som Danmarks Statistik har trukket for LO.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Hvor fædre i LO’s a-kasser i gennemsnit holder 25,5 dages barsel, så halter mange ansatte i de klassiske byggefag bagefter. For eksempel holder et medlem af 3F’s a-kasse 1,1 dag mindre end gennemsnittet og et medlem af byggefagenes a-kasse holder kun 18,3 dages barselsorlov, hvilket er 7,2 dage mindre en gennemsnittet.

I 3F’s byggegruppe har man ikke selv undersøgt omfanget af medlemmernes barsel, men næstformand i byggegruppen Palle Bisgaard peger på, at det for mange mandlige medlemmer er en dyr omgang at holde barselsorlov.

- Mange af vores medlemmer har løse ansættelser og har derfor ikke en fast månedsløn. Det gør, at det er meget dyrt at holde barsel. Mange går reelt ned på halv løn - det gør arkitekten eller ingeniøren ikke. Derudover er håndværkere meget afhængige af hinanden, så hvis man er væk, så har ens makker et problem, siger han.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062