23948sdkhjf

Bambusfibre skaber stærk komposit

DLH IDECK komposit terrassebrædderne frysetestet til det danske vejr og sprænger ikke, når frosten sætter ind
- Der er stor forskel på kvaliteten af komposit terrassebrædder og det betyder desværre, at der opstår en del forkerte myter - bl.a., at man skal undgå kompositbrædder med bambus. Og det er faktisk helt forkert. Bambusfibre er mindst lige så stærke, som almindelige træfibre.

Træ er jo ikke så stærkt som bambus – man laver ligefrem industrigulve af bambus på grund af den høje styrke og hårdheden. Det som man skal have for øje er ikke at gå på kompromis med plastikkvaliteten. Gør man det, har man problemer både med kompositbrædder med og uden bambus.

Det siger segmentchef hos DLH Danmark A/S i Kolding, Michael Jacobsen til Mester Tidende.

- Bambus er altså en stærk byggesten omkring plasten og det vil være rigtig synd, hvis udbredelsen af det yderst bæredygtige og stærke materiale mindskes som følge af falske myter. Den rette mængde træ- og bambusfibre og god kvalitet plast kombinerer netop de bedste egenskaber i vores komposit terrassebrædder IDECK Composite, fremhæver Michael Jacobsen.

Brædderne er frysetestet

Han understreger, at der er kompositmaterialer på markedet, som ikke bør anvendes i det danske klima. Der er tale om billige produkter som sprænger, når frosten sætter ind. Derfor skal tømrerne vælge kvalitetsprodukter.

- Vi har frysetestet IDECK terrassebrædderne og testene viser, at de kan stå for det barske danske klima. Tilsvarende dumpede kompositbrædder med billigere plast i samme test.

IDECK-terrassebrædder er vendbare, begge sider er riflet og slebet og de tilhørende kompositstrøer, monteringsclips og kantlister gør det nemt at montere. Dertil kommer, at IDECK Composite er FSC-certificeret.

Brædderne leveres i mange farver og i dimensionerne 25x145 mm, 25x150 mm og 25x200 mm

Sidste nyt er multifarvet brun og multifarvet grå – den brune er det, som kommer tættest på at ligne rigtige hårdttræs’ brædder og den flerfarvede grå, er bare "arkitektens ven", fremhæver Michael Jacobsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078