23948sdkhjf

Håndværkerne skal bookes nu, hvis skattefradrag skal udnyttes

Tusinder af danske familier vil gå glip af deres mulighed for at trække minimum 30.000 kr. fra i skat. Travlhed op mod nytår kan nemlig betyde, at de risikerer at få nej, når de vil udnytte deres skattefradrag
- Vi så det sidst politikerne stoppede det såkaldte håndværkerfradrag. I slutningen af november og starten af december kommer folk i tanke om, at de vil bruge skattereglerne, fordi de kan trække en nødvendig reparation eller forbedring fra inden årsskiftet. Men i år risikerer mange at få et høfligt "nej" fra deres håndværker, fordi han ikke kan nå flere opgaver inden årsskiftet, forklarer Erik Møbius, der er direktør i virksomhedernes arbejdsgiverforening, Dansk Håndværk.

Typisk fortæller virksomhederne, at de får voldsomt travlt fra slutningen af november og starten af december. Sidste gang håndværkerfradraget udløb, betød det at murere, tømrer og snedkere allerede i starten af november måtte sig nej til selv gode kunde. De kunne ganske enkelt ikke sætte folkene på mere overarbejde end de allerede havde.

Og de kan ikke ansætte ekstra medarbejdere, for så snart nytårsklokkerne ringer og skattefradraget falder bort, bliver der meget stille på det private vedligeholdelsesområde, forklarer arbejdsgiverdirektøren.

Planlægning skal starte nu

- Vil man bruge fradraget skal man derfor i gang inden alt for længe. Først skal man gøre op med sig selv, hvad man vil have lavet for de 30.000 kroner, som to voksne kan trække fra, og derefter skal man have fat i håndværkeren:

- Normalt skal man jo have håndværkeren ud at se på, hvad det er der skal gøres. Derefter skal han hjem og regne et tilbud og sikre sig, at den måde arbejdet laves på, er den bedste løsning for kunden. Så før boligejeren får en pris og kan bestille arbejdet, er der allerede gået nogle uger. Derfor skal boligejerne i gang i løbet af august eller starten af september, hvis de vil være sikre på at det kan nåes inden skattefordelen forsvinder igen, advarer Erik Møbius.

Sommerhuse forfalder

Han minder samtidigt om, at mange i de seneste uger har været en tur i sommerhuset, og at de skal huske, at håndværkerfradraget også kan bruges der:

Der er typisk en række småopgaver og vedligeholdelsesarbejde på sommerhusene, der bliver glemt, så hvis ikke man vil bruge fradraget på villaen, så er det økonomisk en rigtigt god ide at hæve kvaliteten af sommerhuset for pengene, lyder rådet fra Dansk Håndværk.

Håndværkerfradraget er på 15.000 kroner per person - altså typisk 30.000 kroner for et par, og er der hjemmeboende, voksne børn kan de hver især bidrage til fradraget med yderligere 15.000 kroner.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111