23948sdkhjf

Dårligt halvår for malerfaget

Malerfaget skuffet over omsætningsudviklingen i første halvår, men ser dog mere optimistisk på andet halvår
Den første halvdel af 2014 bød på en skuffelse i malerfaget, idet omsætningen kun steg i netto 6 pct. af virksomhederne. I starten af året havde netto 20 pct. af virksomhederne ellers forventet en stigende omsætning i 1. halvår. Det viser den seneste konjunkturundersøgelse fra Danske Malermestre. I undersøgelsen har deltaget 167 virksomheder med en samlet beskæftigelse på knap 1.500 mand.

Forventningerne til 2. halvår er dog mere positive, idet netto 21 pct. af virksomhederne forventer fremgang i omsætningen.

Undersøgelsen viser samtidig, at udviklingen er mest positiv i de mindste virksomheder, hvilket formentlig skyldes, at det især er de mindste malervirksomheder, der har gavn af boligjobordningen.

Undersøgelsen viser også, at malervirksomhedernes kunder inden for resten af byggeriet er blevet dårligere til at overholde virksomhedernes betalingsfrister. Hele 37 pct. af virksomhederne oplever, at kunderne inden for byggeriet er blevet dårligere til at overholde betalingsfristerne inden for det sidste år. Samtidig er kunderne begyndt at forlange længere betalingsfrister. Det gælder både kunder inden for byggeriet og professionelle kunder uden for byggeriet. Flere store virksomheder forlanger i dag løbende måned + 90 dages kredit.

tøtte

Se hele undersøgelsen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078