23948sdkhjf

Junckers-gulv fornyer klassisk villa fra 1967

Da en arkitekttegnet villa fra 1967 skulle renoveres, blev et massivt Junckers-gulv en central del af løsningen fordi det var nemt at vedligeholde, velegnet til gulvvarme, og havde et eksklusivt udtryk, der både matchede husets historie og nye indretning.
Når et ældre hus skal renoveres, handler det om at finde den rette balance mellem valget af nye materialer, hensynet til husets arkitektur samt et fornuftigt budget. Sådan var det også, da bygherren Torben Dyrvig skulle renovere sin arkitekttegnede villa ved Roskilde Fjord.

Huset er fra 1967 og fremstod før ombygningen i tidstypisk stil med gule mursten, fladt tag, små værelser og mørke farver.

- Vi ønskede en gennemgribende renovering, hvor boligen blev bragt op til nutidens standarder, men stadig beholdt sin ånd og historik, siger Torben Dyrvig.

Under hele processen var det vigtigt for Torben Dyrvig, at der blev brugt materialer af høj kvalitet, og de enkelte løsninger blev fundet i samarbejde med arkitekt og entreprenør.

Massivt trægulv matcher boligen

Det eksisterende gulv var et massivt egetræsgulv, som ikke var muligt at beholde. Arkitekten anbefalede at lægge et laminatgulv, dels af hensyn til gulvvarmen, dels fordi prisen var attraktiv. Torben Dyrvig insisterede dog på et massivt trægulv, fordi det bedre matchede kvaliteten i resten af boligen. I samarbejde fandt man frem til et massivt parket egetræsgulv fra Junckers.

- Det giver rigtig god mening, at det nye egetræsgulv minder om det gamle. Junckers-gulvet er af høj kvalitet, og det kunne lægges direkte oven på gulvvarmeanlægget. Det er desuden nemt at vedligeholde og rengøre, og så kan det modstå meget lys og sol uden at falme. Gulvet giver et meget bedre helhedsindtryk, end et laminatgulv ville have gjort, siger Torben Dyrvig.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11