23948sdkhjf

Kroghejs er slået an hos entreprenørerne

Helms TMT Centret overtog import af Bigab kroghejsvogne for tre år siden, og det er gået strygende. Nu kommer ny model med rammestyring
For at gøre Bigab kroghejsvogn endnu mere fleksibel kommer der nu en ny model med rammestyring. Det betyder, at der er et hydraulisk drejbart led på trækket, så vognen kan bakkes endnu mere smidigt og dermed ind på meget smalle steder.

- Det er blot en af mange nyudviklinger af Bigab. Fabrikken Fors MW, som står bag Bigab, er særdeles udviklingsorienteret, og der kommer hele tiden nye modeller og ny detaljer på de kendte modeller. Rammestyringen er en mulighed, som bruges meget i Sverige, og vi får nu et begrænset antal til Danmark, hvor vi tror på, at det vil slå an, siger Jakob Helms fra Helms TMT Centret.

- Bigab leverer kroghejsvogne med en lasteevne op til 22 tons og findes i 10 forskellige modeller fordelt over tre chassisstørrelser. De kan køre med containere fra 4,15 meter op til 6,5 meter. En af nyhederne er en to-akslet vogn med en boogie med 180 cm akselafstand og drejbar styring. Det er en medløbende bagaksel, som drejer med, men den kan låses fast, så vognen stadig er let at bakke med.

Det er et helt nyt koncept og endnu et udtryk for, at Fors MW er meget innovative i deres tankegang. Sammen med Fors MW har vi i øvrigt udviklet en dansk vejpakke, der er tilpasset den danske færdelslovgivning og bl.a. indeholder et kraftigt underkøringsværn.

- Vognene leveres i mange varianter og med forskelligt udstyr. Bigab leveres eksempelvis med fast- folde- eller teleskoptårn, som treakslede modeller og med en Z-kran, der kan foldes sammen foran containeren, så der opnås optimal fleksibilitet med kran og kroghejsvogn, fortæller Jakob Helms.

Direktør Peter Kastbjerg, Fors MW har oplevet Bigab få et markant løft i Danmark, efter at Helms TMT har overtaget importen.

- Vi er meget glade for den udvikling, vi har set på det danske marked, siden Helms TMT overtog. Det var nu også et valg, der var let at træffe. Helms TMT Centret har store tekniske kompetencer, og samtidig har firmaet en god fordeling af forhandlere ud over hele landet, og med afdelingen på Sjælland ser vi meget positivt også på den del af fremtiden, siger Peter Kastbjerg.

- Helms TMT Centret vil hele tiden videre. De står aldrig stille, men går efter at vinde, og det passer godt til vores indstilling. Samtidig har de en solid økonomi, som gør det muligt at gå efter at vinde. Det betyder rigtigt meget for os at have en solid partner, når vi forsøger at få gang i et marked for alvor, og salgstallene viser, at vi har fået gang i Danmark, siger han.

Bigab leverer kroghejsvogne, der kan laste fra 7,0 til 22,0 tons inklusiv container. Bigab er den oprindelige kroghejsvogn, og i dag er Bigab den absolut mest solgte skifteladsvogn i Europa. Bigab er oprindelig et svensk produkt, der nu produceres af Fors MW i Estland, som er delvis ejet af den svenske skaber af Bigab, og virksomheden er svensk ledet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094