23948sdkhjf

Håndværkere: Fradrag har bremset sort arbejde

Boligjobordningen har mindsket mængden af sort arbejde, lyder det i en ny undersøgelse fra Håndværksrådet. Tal fra Danmarks Statistik peger i samme retning
I løbet af de seneste år har over en million danskere benyttet sig af boligjobordningen, der gør det muligt at trække op til 15.000 kroner fra i skat for udført håndværk i hjemmet.

Det har ikke blot øget antallet af job i branchen - det har også mindsket mængden af sort arbejde betydeligt, lyder meldingen i en undersøgelse blandt de danske byggefirmaer, skriver metroxpress.

Erhvervsorganisationen Håndværksrådet har foretaget undersøgelsen, hvor 68 procent af de adspurgte virksomheder svarer, at ordningen reducerer det sorte arbejde meget.

- Forskellen på, hvad hvidt og sort arbejde koster, er blevet mindre med håndværkerfradraget, og derfor vælger folk den lovlige løsning, siger Frank Korsholm, der er afdelingschef i Håndværksrådet.

Tal fra Danmarks Statistik peger i samme retning: Den seneste opgørelse fra efteråret 2013 viser, at antallet af personer, der selv tilkendegiver, at de har arbejdet sort, er faldet med 27 procent på et år.

Regeringen har dog været tilbageholdende med at love forlængelse af den nuværende ordning, der udløber til nytår.

- Jeg konstaterer blot, at det er politisk aftalt, at den stopper, hvis ikke man beslutter andet. Så det vil ikke komme bag på nogen, hvis man enten ændrer ordningen eller helt afslutter den, siger Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, til metroxpress.

Han efterlyser mere "objektiv og målbar information" om fradragets effekt på beskæftigelsen og det sorte arbejde.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079