23948sdkhjf

Viborg er god til erhvervsaffald

Byggeriets lokale brancheorganisationer bakker op om Viborg Kommunes nye gebyrsystem for aflevering af erhvervsaffald
Byggeriets lokale brancheorganisationer bakker op om det nye gebyrsystem for aflevering af erhvervsaffald, som Viborg Byråd vedtog fornylig.

- Et hovedformål med det nye gebyrsystem har været at skabe en enkel og fleksibel afregningsmodel, som erhvervslivet finder fornuftig og rimelig, og som samtidig er let at håndtere ude på genbrugsstationerne. Derfor er jeg meget glad for byggebranchens opbakning bag det nye gebyrsystem, siger formanden for Klima- og Miljøudvalget i Viborg, Torsten Nielsen.

Ifølge det nye gebyrsystem kan erhvervsvirksomheder, der afleverer affald på en af Viborg Kommunes seks genbrugsstationer, vælge mellem to afregnings-metoder. Enten kan de fortsat bruge en klippekortsordning, hvor de betaler pr. besøg på genbrugsstationen. For eksempel via den brugervenlige RevasTag’en, som i dag benyttes af omkring 700 virksomheder.

Eller de kan som noget nyt vælge en abonnementsordning, hvor de betaler et fast årligt beløb, uanset hvor ofte de kommer på genbrugsstationen. Herudover kan virksomheder også vælge at benytte Viborg

Kommunes affaldscenter, hvor affaldet vejes, og virksomhederne betaler for den mængde affald, de kommer med.

- Det nye gebyrsystem giver os de valgmuligheder, vi har efterspurgt og tager højde for, at virksomheder er forskellige og derfor også har forskellige behov med hensyn til erhvervsaffald, siger murermester Jakob Kriegbaum, formand for Viborg Murermesterforening, som er en lokalforening under Dansk Byggeri, Midt- og Vestjylland.

Brugervenlige genbrugsstationer

Tidligere blev en håndværker, der afleverer erhvervsaffald på genbrugsstationen, automatisk afregnet efter klippekortsordningen.

- Men den ordning er alt for dyr for en håndværker, der tit, måske dagligt, kommer på genbrugsstationen. Det påpegede vi på et kontaktmøde med borgmesteren. På et efterfølgende møde med Viborg Kommune fremlagde vi vores ønsker til gebyrsystemet. Dem har man taget til efterretning, og det er vi naturligvis glade for. Mange håndværksvirksomheder valgte de kommunale genbrugsstationer fra, fordi de var utilfredse med det tidligere gebyrsystem. I stedet fandt de andre løsninger for deres affald. Jeg tror, at mange af dem nu vil vende tilbage. Det vil jeg i hvert fald selv.

I stedet for at skulle leje containere til vores byggeaffald vil jeg hellere benytte de kommunale genbrugsstationer, som har en meget brugervenlig indretning, siger Jakob Kriegbaum.

- Der er aldrig ret langt til en genbrugsstation i Viborg Kommune, hvor der er i alt seks genbrugsstationer. En tilsvarende høj dækning ser man ikke i ret mange andre kommuner, tilføjer chefkonsulent Steen Høygaard fra Dansk Byggeri, der også deltog i de nævnte møder sammen med repræsentanter for Dansk Byggeris øvrige lokalafdelinger i Viborg Kommune.

Fakta om ordningen:

• Efter abonnementsordningen skal håndværksvirksomheder og anlægsgartnere med mange besøg på genbrugsstationerne betale 3.000-9.500 kr. årligt, afhængig af antal ansatte. Øvrige virksomheder med mindre affaldsmængder og under 10 årlige besøg skal betale cirka 1.000 kr. årligt for et abonnement.

• Efter klippekorts-ordningen udgør gebyret 145-245 kr. pr. besøg på genbrugsstationen, alt afhængig af, hvilken størrelse bil virksomheden benytter.

• For aflevering af farligt affald og/eller asbest betales et særskilt gebyr.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111