23948sdkhjf

Virksomheder i yderområderne mangler lærlinge

De unge valfarter fra landet til byerne. Særligt de danske yderområder oplever, at befolkningstallet svinder ind. Det betyder også, at virksomhederne kan have svært ved at finde lærlinge, fastslår Dansk Byggeri
I Hurup Thy ligger virksomheden Idealcombi. Her vil ledelsen gerne tage elever ind i produktionen. Men samtidig med, at skolerne har mange skolepraktiklærlinge, kan Idealcombi ikke få lærlinge nok til maskinsnedkeruddannelsen.

Idealcombi er med deres fabrik på over 100.000 kvm. den absolut største arbejdsplads i Hurup Thy. Og de sætter en ære i at være en lokalforankret virksomhed, der ikke tænker på at outsource produktionen til udlandet.

- Vi ønsker at blive i Danmark. For os giver det stor fleksibilitet og høj kvalitet at have produktionen her. Og samtidig kan vi producere til priser, der er konkurrencedygtige, siger medejer og økonomichef i IdealCombi, Martin Søgaard.

Men virksomheden skal hele tiden arbejde hårdt for at finde nye lærlinge.

- Vi vil simpelthen have lærlinge. Vi mener, det er en del af det at drive virksomhed, at vi bidrager til at uddanne næste generation, siger Martin Søgaard og fortsætter:

- Vi synes også, det er vigtigt, at vi hele tiden finder de mest kompetente medarbejdere. Det er lykkedes ved hjælp af tilfældigheder og netværk indtil videre. Men der kommer aldrig nogen uopfordret og banker på hos os og spørger, om de kan få en plads som maskinsnedkerlærling. Det, synes vi, er utroligt, når vi er så stor en virksomhed – med et bredt felt af maskiner og arbejdsprocesser.

Problemet med at skaffe lærlinge i Danmarks yderområder er desværre ikke enestående for IdealCombi. Branchefællesskabet Danske Byggematerialer, under Dansk Byggeri oplever, at flere og flere medlemsvirksomheder kan have svært ved at finde lærlinge.

- Det er især inden for de mindre uddannelsesretninger som f.eks. snedker og overfladebehandler, der kan være problemer, fortæller branchedirektør Per Thomas Dahl, Branchefællesskabet Danske Byggematerialer.

- Jeg vil opfordre unge interesserede til at tage direkte kontakt til virksomhederne og spørge, om de mangler en lærling. Det øger deres chancer for at få en læreplads, og det giver virksomhederne et godt indtryk af den unge, at han eller hun kan tage initiativ, siger Per Thomas Dahl.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078