23948sdkhjf

XL-BYG CF Petersen & Søn A/S fylder 175 år

På trods af, at XL-BYG CF Petersen og Søn A/S i Køge dag har til huse i nye bygninger fra 2007, kan virksomheden i år fejre sit 175 års jubilæum. Det markeres bl.a. med en række god tilbud
Langt størstedelen af Danmarks trælast- og byggematerialeforretninger har over 100 år på bagen og startede oprindeligt som korn- og foderstofforretninger. XL-BYG CF Petersen & Søn A/S i Køge er ingen undtagelse.

CF Petersen blev grundlagt i 1839. Gennem mange år foregik aktiviteterne fra Torvet og Blegdammen i Køge midtby. Herfra var virksomheden let tilgængelig for handlende og leverandører via søvejen og baneanlægget. Virksomhedens force var op gennem 1800-tallet handel med korn, tømmer, kul og kolonialvarer, og CF Petersen excellerede desuden i et større brændevinsbrænderi.

Nærvær og lokal forankring lå firmaets grundlægger, købmand Christian Frederik Petersen, stærkt på sinde, og den linje er ført ubrudt frem til i dag.

Ifølge Michael Buhl, der sammen med Jes Gravesen ejer og leder CF Petersen & Søn A/S på 7. generation i dag, er det netop grundværdierne nærvær og lokal forankring, der gennem næsten to århundreder har ført CF Petersen & Søn A/S succesfuldt gennem en både bemærkelsesværdig og fascinerende udvikling:

- Det handler meget om nærvær, men også om respekt for hinanden og for vore omgivelser – at gøre tingene ordentligt både internt og overfor kunderne. Hos os er det højt prioriteret, at have engagerede medarbejdere, som gør deres bedste for, at yde en god, seriøs og ærlig kundeservice.

Fest og gode tilbud

175 års jubilæet er så stor begivenhed, at XL-BYG CF Petersen & Søn A/S har valgt, at fejre det med aktiviteter, konkurrencer og rigtig gode tilbud for både de professionelle kunder og for privatkunderne i ugerne 10-15.

Forleden, på årsdagen for grundlæggelsen, blev alle kunder, der besøgte XL-BYG CF Petersen & Søn A/S budt på kage i butikken.

Herudover udgiver XL-BYG CF Petersen & Søn A/S en jubilæumsbog, hvor autentiske beretninger, fremstillet med nærvær, indlevelse og humor af de mennesker, der var og er tæt på CF Petersen & Søn, dengang, som nu, er omdrejningspunktet for en både underholdende og oplysende skildring af den lokalhistoriske udvikling, der finder sted i Køge fra 1839 til 2014.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078